БЕЗЦЕНЕН ПОДАРЪК ЗА ВСИЧКИ МЪЖЕ! ЕТО ЗЛАТНАТА ДИЕТА НА АРНИ! ЛЕСНО И ВКУСНО СТАВАШ ИСПОЛИН!

ова е “златният” списък на храни, коригиращи съдържание на белтъчини и въглехидрати, които можете да включвате в своята диета за отслабване.

 

Белтъчини

* риба – всякаква, освен тлъста. Някои видове риби и морски дарове са относително богати на мазнини, а раците съдържат много холестерин.

* птици – пиле, пуйка.

Обаче винаги махайте кожата, за­щото тя съдържа много мазнини.

* яйца

* консервирана риба тон, но само в собствен сос.

* мляко с ниска масленост, но не обезмаслено.

* млечно-яйчен белтъчен прах

При употреба на следните белтъчни продукти е важно да проявявате внимание, тъй като те не са само пита-телни, но и съдържат много мазнини:

* говеждо, само не тлъсто, филе. Една средно голяма говежда пържола например съдържа 300 калории, 20 г белтъчини, 27 г мазнини, а фи­ле със същото тегло съдържа 220 калории, 24 г белтъчини и само 13 г мазнини.

* свинско, само филе

* младо агнешко месо. Пържолите от яре съ­държат повече мазнини, отколкото свински­те.

* кашкавал. Някои видове кашкавал са богати на мазнини. Консумирайте само тези, които не са толкова мазни.

* пълномаслено мляко, сметана, масло.

Въглехидрати

* зеленчуци, особено зелените – броколи, брюк­селско зеле, грах консумирайте или пресни, или приготвени на пара.

* фасул, но не консервиран, който съдържа прекалено много захар. Фасулът не е чисто белтъчен продукт, затова го съчетавайте с месо, ориз или някаква друга допълнителна храна.

* салати, само че не злоупотребявайте със сосове и подправки

* плодове, но пресни, а не консервирани

* пълнозърнест или ръжен хляб

* печени картофи. Средно голям картоф съдър­жа само 100 калории. Обаче ги консумирайте без масло или сметана.

* ориз. Не консумирайте бял или бланширан ориз

Откажете се от маслото, сметаната, кетчупа и майонезата. Гответе храната на пара, във фурна, на скара. Избягвайте варената или пържената. Не слагайте в салатите много подправки и олио. В една супена лъжица олио има 100 калории, колкото и в същото количест­во краве масло. Намалете солта.

А ето пет много важни съвета на Арни:

Намалявайте теглото си в продължение на дълъг период от време. Ако отслабвате повече от 1 кг седмично, губите много мускулна маса.

Намалявайте калориите само до момента, когато вече забелязвате снижаването на тег­лото си. Спрете на това ниво, докато теглото продължава да пада. Ако диетата протича ус­пешно, не я правете по-строга.

Взимайте витамини и мине­рални добавки, за да осигурите на организма пълноценна храна.

По възможност консумирайте пресни продукти в суров вид. Консервирани, замразени или об­работени те съдържат по-мал­ко хранителни вещества, освен това в тях има прекалено много захар, сол или химически добавки, пише спортове.бг.

Научете се да броите калории­те, иначе ще ви се струва, че ядете по-малко; отколкото наис­тина. Отбелязвайте в специален дневник всичките промени в хра­ната и теглото си.