6 съвета за 6 плочки

Коремната преса е един от любимите мускули на жените. 6-те плочки са почти сигурен начин да се харесате на любимата. Но коремната преса се прави много трудно и трябва добър режим, правилно хранене и точните тренировки.

Спете добре.

 Едно от най-добрите неща, които можете да направите за вашето тяло е да се наспивате добре. Учените от престижния университет „Харвард“ са установили, че тези, които спят по-малко от 5 часа тежат с 1 килограм повече и имат по-голяма вероятност да страдат от затлъстяване от тези, които спят по минимум 8 часа на ден. 1 вечер да спите по-малко и това ще предизвика дейност в мозъка, която ще ви накара да приемате повече храна. Изследване на университета в Чикаго показва, че ако спите по-малко от 6 часа, през деня ще приемете с 220 калории повече.

Намалете кардиото. Вярно е, че кардиото помага да свалите килограми и ще ви помогне в правенето на преса, но колкото повече бягате, толкова по-добри бегачи ще станете и ще започнете да изгаряте по-малко калории. Хубаво е да смените тренировките си, за да имат по-добър ефект. Вмъкнете интервални тренировки, защото те ще ви помогнат да изгорите повече калории.

Вдигайте тежести. Според изследване на университета в Вашингтон вдигането на тежести увеличава вашия спящ метаболизъм и вие ще спите по-добре. Освен това, когато вдигате по-големи тежести, вие ще изгорите повече калории. Освен това когато правите упражнения с тежести, независимо за коя мускулна група, вие ще напрегнете и пресата и колкото по-големи са тежестите, толкова повече ще натоварите коремните мускули.

Яжте когато искате. Най-важно е да се храните 5-6 пъти през деня, все малки порции. Малките порции ще ви помогнат да приемете всички вещества, които са в храната ви. Освен това честото ядене ще ви даде енергия за тренировка. Също така малките порции не ви издуват стомаха и вие ще можете да направите мечтаната преса по-бързо.

Приемайте протеини. Всеки път, когато приемате храни, в които не се съдържат протеини, вие казвате на организма си, че не искате да изгаряте повече калории. Протеините помагат да регулирате кръвната си захар, които ви карат да се чувствате в по-енергични, намаляват глада ви и ви карат да изгаряте повече калории. Хубаво е да приемате протеините в натурална форма.

Яжте умно. Ако тренирате усилено са ви нужни повече от 2000 калории на ден, но не ги приемайте на едно хранене. Ако разделите дневното си меню на 5 хранения, то размера на всяко ханене няма голямо значение, по важно е да са с приблизително еднаква калоричност. Около 450-500 калории. Внимавайте с какво се храните, следете какви хранителни вещества приемате и си направете график на веществата. /fitwell.bg