Вижте на какви брутални мъчения са били подложени британските затворници в японските лагери през Втората световна война

Тези шокиращи снимки показват британските затворници в Япония по време на края на Втората световна война. От тях са останали само скелетите им. Хиляди военнослужещи са били подложени на брутални мъчения в Япония през 1945 година. Те са били пребивани като кучета и оставени да умрат от глад, пише Daily Mail.

Фотографите са били наемани да заснемат снимките на затворниците, за да бъдат използвани по-късно като показно за това какво се случва на криминално проявените в страната. Снимките показват сухи, мършави и измъчени мъже, чиито тела са само кожа и кости и няколко садистични гардове, подлагащи ги на мъченията. Сред тях са мъж, който е известен като Черния принц и Мад Монгрел. И двамата са били обесени по-късно. 

Ужасяващите снимки показват мъже, които са били малтретирани в лагерите.   Гладуващите затворници за снимани да носят изкуствени крака и странни ампутации, които е трябвало да бъдат направени след като са преболедували опасни тропически болести, за които тогава не е имало лекове.

Един от най-бруталните гардове – Черният принц, е бил наеман, за да пребива мъжете и да обезглавява всеки дръзнал да направи опит за бягство. Друго изображение показва Сержант Сеичи Окада, по-известен като Д-р Смърт. Той е измъчвал затворниците с вода – карал ги е да пият галони и накрая е скачал върху претъпканите им кореми. Колекцията се допълва от всеизвестния корейски гард Мад Монгрел. По-късно всички те са били обвинени и обесени.

Черният принц

Мад Монгрел Албум от повече 30 снимки е бил направен и пуснат да се продава на търг. Акционер на име Матю Тредуин твърди, че търговецът на снимките е бил военният музей в Северен Йоркшир през 70-те и 80-те години. Той е затворил врати отдавна. „Някои от фотографиите са много плашещи. Чуваш истории за брутални японски мъчения, но не такива каквито сме свикнали да гледаме в хорърите. Те ти дават представа през какво са преминали тези мъже. Имало е такива, които са били пребивани толкова жестоко, че са оставали деформирани“, разказва Тредуин.

Бурните колиби, където скелетните британски затворници били принудени да спят в тежки условия, след като са били задържани.

Около 36 000 военнопленници са били транспортирани до японския континент, за да допълнят недостига на работна сила и били принудени да работят в въглищните мини, корабостроителниците и фабриките за боеприпаси.

Всички били облечени в дрипи.

Снимките са били продавани на стойност от £ 100 на 18 септември. Тихоокеанската война през Втората световна война се води на огромна територия, обхващаща Тихия океан и Югоизточна Азия. Започва през декември 1941 г., когато Япония нахлува в Тайланд и напада британската собственост на Сингапур и Хонг Конг, както и военните бази на САЩ в Пърл Харбър на Хавай и Филипините. Повече от 50 000 британски военнослужещи се предават на японците между падането на Хонг Конг през декември 1941 г. и март 1942 г., когато огромните територии на холандската Източна Индия е под обсада.  Още 50 000 съюзнически войници са били заловени на 15 февруари 1942 г., когато Сингапур пада. Тези военнопленници са били използвани за тежък робски труд от техните похитители през следващите три и половина години; почти един на всеки трима умира заради неизлечимо заболяване, недохранване и жестокост. Много цивилни са били интернирани и принудени да работят. Докато войната в Европа завърши на 8 май 1945 г., японските военни лидери отказват да приемат предаването въпреки изолацията на страната и факта, че сънародниците им и няколко хиляди съюзнически военнопленници гадуват до смърт. През лятото на 1945 г. многочленната флота на съюзниците се е присъединила към огромния флот на САЩ в Тихия океан, готов да нахлуе в Япония. След окончателните предупреждения за тежки последици Съединените щати отприщват атомна бомба в Хирошима на 6 август. Все още Япония отказва да приеме поражението. Три дни по-късно, на 9 август, втората атомна бомба удря Нагасаки. Едва тогава императорът се намесва, за да завърши войната в Далечния Изток на 15 август 1945 г., отбелязан като Ден на победата над Япония. Япония подписва безусловно предаване на 2 септември./blitz.bg

Коментари