Политиците и техните втори половинки

Между Св. Валентин и 8 Март – 13 премиер-министри и държавни глави с техните любими жени (и мъже)

  • Ангела Меркел и проф. Йоахим Зауер

1. Канцлерът на Германия Ангела Меркел е омъжена за професора по химия Йоахим Зауер (след развода с първия си мъж Меркел запазва фамилията му).

Свои деца тя няма, но проф. Зауер има двама сина от първия си брак.
© AP Photo/Franka Bruns

2. Съпругата на британския министър-председател Дейвид Камерън е Саманта Шефилд. Семейството има четири деца. Най-големият син страдал от епилепсия и церебрална парализа и починал на 7 г. Най-малката им дъщеря е родена през август 2010 г., когато Камерън вече е на премиерския пост.
© AP Photo/Stefan Rousseau

3. Президентът на САЩ Барак Обама е женен за Мишел Обама от 1992 г. Двамата имат две дъщери – Малия и Наташа, която наричат на галено Саша. Тя е кръстена в чест на Наталия Гончарова, жената на руския поет Пушкин.
© Official White House Photo/Pete Souza

4. Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев е женен за Светлана Медведева от 1989 г. Съпрузите имат син Иля, студент по международно право в Москва.
© ИТАР-ТАСС/Дмитрий Астахов

5. Министър-председателят на Италия Матео Ренци (вторият в ляво) е в брак с Аниезе Ландини от 1999 г. Двойката има три деца – двама сина и дъщеря.
© AP Photo/Gregorio Borgia

6. През юли 2009 г. държавната телевизия на Корейската народна република обяви, че лидерът на странат Ким Чен Ин се е оженил за Ли Сол Ю – випускничка на университета „Ким Ир Сен“. Семеъството има дъщеря Чу И.
© AP Photo/Korean Central News Agency via Korea News Service

7. Съпругата на главата на Азербейджан Илхам Алиев се казва Мехрибан. Двойката е семейство от 1983 г. Имат две дъщели – Лейла и Арзу, и син Гейдар.
© AP Photo/Lefteris Pitarakis

8. Главата на гръцкото правителство Алексис Ципрас живее в граждански брак с Перистера Базиана (инженер по електронна и компютърна техника, с която се запознали още в училище и заедно се записали в гръцката младежка комунистическа организация. Имат двама сина. По-малкият се казва Ернесто, в чест на латиноамериканския революционер Че Гевара
© AP Photo/Lefteris Pitarakis

9. Съпругата на сръбския президент Томислав Николич се казва Драгица. Двойката има двама сина.
© AP Photo/ Marko Drobnjakovic

10. Жената на венецуелския президент Николай Мадуро Силия Флорес е по-възрастна от мъжа си с 10 г. Силия Флорес е известан политическа деятелка и замени съпруга си на освободения от него пост на председател на Националното събрание на Венецуела. Николас и Силия  се запознали благодарение на Хуго Чавес. След като той излязъл от затвора, където излежавал присъда за опит за военен преврат, Мадуро станал личен шофьор и телохранител на Чавес. Тогава се запознал със Силия Флорес, която била в екипа от адвокати, извоювали предсрочното освобождение на команданте.
© AP Photo/Fernando Llano

11. Грузинският президент Георгий Маргвелашвили е женен за художничката и актриса Маке Чичуа. Двойката се разписала през 2014 г. На снимката са Георгий Маргвелашвили с дъщеря си Анна (в ляво) и Мака Чичуа с дъщеря си от първия брак (в дясно).
© AP Photo/Shakh Aivazov

12. Председателят на Китай Си Дзинпин е женен за певицата Пен Лиюан, изпълнителка на народни и революционни песни. През май 2013 г. Пен Лиюан влезе в списъка на стоте най-влиятелни жени в света на списание Форбс. Тя е посланик на добра воля за подпомагане на болните от туберкулоза и СПИН на Световната здравна организация.
© AP Photo/Dan Himbrechts

13. Президентът на ЮАР Джейкъб Зума има четири жени: Сизакеле Кумало, Номпумелело Нтули, Тобеки Стейси Мадиба и Бонги Нгема-Зума (на фото). Политикът има 21 деца.
© AP Photo/g20Russia

jilo.bg

Коментари