За мъже: Грижа за кожата през зимата

Мъжете също имат нужда да се грижат за своята кожа през зимата.

Понякога техните нужди са дори много по-сериозни от женските по простата причина, че постоянното бръснене се води една от най-честите причини за раздразнения.

Как да си спестим неприятностите с кожата и да се радваме на красивите зимни дни без дискомфорт?

Ето няколко съвета за правилна грижа за мъжката кожа през зимата.

1. Използвайте продукт за почистване

Много мъже залагат основно на сапуна и водата в грижата за своето лице. Този „ритуал“ води до изсушаване на кожата, особено през зимните дни. Инвестирайте в качествен продукт за почистване на лицето, който ще предотврати проблеми и раздразнения.

2. Нанасяйте крем

Много е важно да нанасяте крем за лице през зимата непосредствено след като сте почистили и сте се измили. Това ще поддържа нивото на хидратация, а сухата и неприятна на допир кожа ще остане в миналото.

3. Инвестирайте във висококачествена бръсначка

Изберете бръсначка, която пасва на типа кожа, който имате. Повечето мъже се бръснат поне през ден, затова е много важно да заложат на инструмент, който ще бъде нежен към кожата им. Можете да заложите и на машинка, ако смятате, че така нанасяте по-малко вреди и се чувствате по-добре.

4. Използвайте крем за бръснене

Почистете лицето с вода и леко подсушете. Нанесете крема за бръснене върху зоната, която ще третирате. Кремът създава мек слой, който не просто помага на бръсначката да се плъзга лесно, но и омекотява брадата.

5. Козметика с масла

Козметичната индустрия предлага огромна гама от разнообразни продукти за мъжете. Селектирайте тези, в които откривате повече естествени съставки и залагайте най-вече на маслата. Те са природен лек срещу чувствителна кожа и трудно бръснене на твърдите косъмчета по лицето./tialoto.bg