5 съвета за брадатковци

Брадата е един от върховете, към които се стреми абсолютно всеки човек. Тя може да е форма на изпитание, както и гаранция за изключително мъжко търпение. До този извод са стигнали хора като Хемингуей, Ботев, Достоевски и Енгелс. Освен време и търпение, брадата изисква още много.

Жените имат своята официална прическа, а ние имаме само официалната си брада. Ето някои основни стъпки, за да вървиш в правилната посока:

1. Хигиена В началото на първата седмица до края на месеца ще има сериозно чесане. И най-обикновеният сапун може да свърши работа поради простата причина, че ще помогне на косъма да стои миролюбиво. Използвай и кремовете с чаено дърво, за да успокоят кожата и да спреш да се чувстваш като краставо куче.

2. Тример Няма как да живееш без него, особено след като брадата винаги има характера на бившата – прави каквото иска, без да се интересува от твоето мнение. Приготви се да се разделиш с връхчетата (милото дава луди пари за него), използвайки милионите приставки за скъсяването, но не и развалянето на цялата конструкция. Освен милиметровите приставки, трябва да разполагаш и с много точно ръка. Оформянето на брадата е като обезвреждането на бомба – една секунда може да е наистина фатална.

3. Идеята На втория месец можеш вече да мислиш за идеята, която би могла да ти подхожда най-много. Зангиеф от Street Fighter или Том Харди, чиято брада е просто оставена да расте свободно. Гребенчето също трябва да влиза в употреба, особено след баня, когато опърничавата трябва да разбере как наистина да стои. Не се доверявай на всички „козметики“ за брада, можеш да ги тестваш, но чудесата няма да дойдат от тях.

4. Освежаването Имайки предвид колко микроби може да събере в себе си, косъмът често трябва да се хигиенизира. Ето защо не би трябвало да се разделяш с одеклона си (трябва да е на спиртна основа). Той малко или много ще успее да дизенфикцира достатъчно. Никой не ти казва да се къпеш в него, но спокойно можеш да мажеш кожата си. Учените отдавна са установили, че там виреят достатъчно бактерии за затварянето на тоалетна.

5. Бъди смел в експериментирането Никога не очаквай, че твоята брада ще е като всяка друга – шансовете да е нещо изключително различно, са огромни. Стилизиращи ускорители като гел ще помогнат, но след това ще бъдеш като новородено мокро еленче – не го прави. Върхът на всички бради остава първия плеймейкър от „Игрите на глада“, но там вече е висшата лига! /men.hotnews.bg