Най-великите любовни истории, описвани някога

Независимо дали все още търсите идеалната половинка, или вече сте открили голямата любов, тези вечни романтични истории продължават да вълнуват и до днес. Скачайте на дивана, настройте се на романтична вълна, подгответе повече кърпички и прочетете вечните любовни истории, запечатани между кориците.

“Гордост и предразсъдъци” Джейн Остин Мистър Дарси и мис Елизабет, които са в постоянен водовъртеж на противоречиви чувства, прекалено голяма гордост и неоснователни предразсъдъци. И двамата изминават дълъг път, за да признаят пред себе си любовта един към друг.

Историята им е прекрасен пример, че първото впечатление може и да ни подведе, но най-много страдаме от оковите на собствените ни задръжки. Но за разлика от повечето романи, в които е описана толкова силна любов, то в “Гордост и предразсъдъци” краят е щастлив.

“Ана Каренина” Лев Толстой Книгата ни пренася във висшето общество на Русия. Ана Каренина заминава за Москва, защото брат ѝ има нужда от помощ за спасяване на брака си. Но Москва донася на Ана много повече от просто приятно прекарване, когато тя среща граф Вронски, който спечелва сърцето ѝ. Главната героиня се опитва да устои на желанията си, но след като разбира, че е невъзможно да не се поддаде на графа, решава да сложи край на брака си с Алексей. За съжаление, съпругът ѝ отказва развод и Ана се оказва в тежката ситуация да крие връзката с любимия си мъж и да се опитва да запази положението си в обществото. Силната любов между Ана и Вронски не може да заличи цялата болка, която е причинала връзката на близките им, а и на тях самите. Краят на романа ще ви разтърси, разплаче и ще ви накара да се замислите за истинските чувства.

“Сън в лятна нощ” Уилям Шекспир Романтичната комедия на Шекспир се развива в Атина. Запознава с всички случки около сватбата на херцог Тезей и Хиполита. В пиесата читателят се запознава с действията на четирима млади влюбени, както и с трупата на самодейни актьори, които се контролират от горски феи. Любовта е основният движещ похват в творбата и със сигурност ни оставя без дъх и в очакване дали влюбените ще останат заедно. Краят отново е изненадващ, но ще подскажем, че става дума за любовен триъгълник.

“Брулени хълмове” Емили Бронте Сърцераздителната история на Хийтклиф и Катрин. Романът проследява история на двамата герои, като включва ретроспекции и истории от детството им. Интересно е, че разказвачите са двама. Природата е в пълен унисон с чувствата на героите, мрачният характер на Хийтклиф е пресъздаден именно чрез заобикалящата го природа. Героите се противопоставят на остарелите норми, на разбирането, че движещи са властта и парите. А любовта им… е, тя е вечна.

“Ромео и Жулиета” Уилям Шекспир Има ли по-голяма и нещастна любов от тази на Ромео и Жулиета.?Непрестанните терзания на двамата, враждуващите фамилии и постоянният страх кара влюбените на прибегнат до отчаян ход. И тъй като всички знаем, че краят е злощастен, то можем просто да се насладим на майсторски изваяния разказ на Шекспир./ dama.bg