5х5 силова тренировка

Това е нов вид тренировъчна програма, която цели да увеличи силата ви. Тя ще ви помогне и ще подобри вашето представяне във фитнеса.

Как работи тази тренировка?

– Тази тренировка комбинира различни упражнения и по този начин вие ще натоварите цялото си тяло, а не определена мускулна група.

– Честотата на тренировки.

Това означава, че по време на тази тренировка почивката почти липсва, което я прави изключително трудно, но ще ви помогне да изгорите ненужните килограми. Също така трябва да се прави 2-3 пъти седмично.

– Увеличаване на тежестите. Това е основната характеристика на тази тренировка. Трябва с всяка серия да увеличавате килограмите, които вдигате. Няма значение дали тренировката е с дъмбели или с щанга, трябва да увеличавате теглото.

– Защо се казва 5х5. Името е избрано просто, като целта е да се разбере каква е тренировката. В нея са преплетени 5 упражнения, които трябва да се правят 5 серии, а в сериите повторенията трябва да са по 5. Просто е, нали?

– Вариациите на тази тренировка са 2, като трябва да ги редувате, а самата 5х5 тренировка трябва да се прави 3 дена, последвани от 2 дена почивка.

Тренировка номер 1.

– Клек с щанга. 

– Вдигане на дъмбели вместо лежанка.

– Вдигане на щанга за рамо и гръб. Вземете щанга, като хватът е на 2 педи от краищата, наведете се леко на пред и вдигайте щангата към гърдите, без да мърдате тялото си. 

– Набирания с тежести. 

– Дърпане на въже за трицепс. 

Тренировка номер 2. 

– Клек с дъмбели. 

– Мъртва тяга. 

– Вдигане на дъмбели за бицепс. 

– V коремна преса.

– Гръбна преса./fitwell.bg

 

Коментари