8 Странни „сексуални“ традиции от цял свят, за които НЕ искате да знаете!

Когато разглеждаме различните култури и техните традиции през призмата на секса, най-важното е да очакваме всичко. Неща, които ние примаме за напълно нормални, могат да бъдат табу в някои общества (и обратното…). Ето един интересен списък с обичаи, свързани със секса, но внимавайте, някои от тях са странни и дори потресаващи!

Древен Египет

В Египет през Древността понятието „девственост“ не съществувало, или поне не така, както се възприема днес. Според една легенда за сътворението на света, първият бог създал всичко чрез … мастурбация.

Някои източници дори твърдят, че фараонът по обичай преразказвал легендата, като собственоръчно изхвърлял семенната си течност в река Нил. Познати били обаче методи за предпазване от бременност: използвала се гума арабика, а също така и специална смес от крокодилски изпражнения и мед…
Египет

Древна Гърция

Сексуалните взаимоотношения между възрастен мъж и младо момче не само се приемали за абсолютно нормални, но и се гледало на това като на част от възмъжаването и трупането на житейски опит на подрастващия. Това било едва ли не част образователна и социална система в Древна Гърция.

Гърция обичаи

Папуа, Нова Гвинеа, остров Тробиан

На около 7-годишна възраст, децата от остров Тробиан са подтиквани към сексуални игри помежду си. Четири или пет години по-късно ги карат усилено да търсят интимни партьори, които децата могат да сменят когато пожелаят. Момичетата обаче са тези, които решават дали да преспят с някой упорит кандидат. Обичай за женитба не съществува, а една двойка се приема за семейство, когато любовниците се хранят заедно.

Нова Гвинея

Австралия, аборигените от Мардуджара

Между 10 и 12 годишна възраст момчетата преминават към своето възмъжаване. На тази възраст момчетата символично се „убиват“ като им се чупи един преден зъб и им се пробива носа. След това младите мъже се отвеждат далеч от дома, където биват обрязани. Веднага след процедурата възмъжаващият трябва да изяде собствената си обрязана кожа. Оставен сред дивото без пособия, истинският мъж може да се прибере при семейството си само след успешен лов.

Аборигени

Папуа, Нова Гвинеа, племето Самбиа

Преходът момче-мъж в племето Самбиа се извършва на 6 етапа и започва от 6-годишна възраст. Част от процеса на възмъжаване е обучението в ловни и бойни техники, както и откъсването от всичко женско, дори и майките на момчетата. Друга основна част от живота на подрастващото момче е редовното приемане на сперма от друг мъж. Това не се приема като хомосексуално, а по-скоро като начин да се помогне на децата да порастнат. След 10-15 години се смята, че преходът е преминал и младият мъж вече става баща.

Самбиа

Африка, племето Бороро

Племето е част от голяма племенна група, известна със своя интересен грим и облекло. Веднъж в годината се провежда едноседмичен фестивал, на който младите мъже се обличат и гримират възможно най-впечатляващо и танцуват в опит да впечатлят необвързаните момичета. Жури от 3 жени избира победител в танцовата надпревара. Всяка си избира мъж за афера или брак, като е възможно един мъж да има и повече от една жена. По време на фестивала непрекъснато се обменят интимни партньори.
Бороро

Хаити

Saut-d`Eau (водопад на френски) е име на комуна от Хаити. Всяка година, през месец юли, местните участват във фестивал, който се провежда покрай свещен водопад. В този парад на плодородието жените са свободни да имат колкото пожелаят сексуални партньора за три дни.

Хайти

Непал

Споделянето на една съпруга съществува като обичай в някои общества в Непал. Въпреки че тази традиция загива, тя дава на жените сигурност и семействата са стабилни, дори единият от мъжете да загине или да замине по работа. Освен това тази система е естествен регулатор на популацията.

Непал

mensbible.bg