7 ИЗТОЧНИКА НА СТРЕС, КОИТО ТОЛЕРИРАМЕ ТВЪРДЕ ЧЕСТО

„Най-изгубеният ден от всички е денят без смях.”

Е. Е. Къмингс

Животът е възможност всеки да се радва и оценява, не да търпи и толерира. Ето защо сега е перфектният момент да спрете влиянието на седем източника на стрес, които правят дните ви мъчителни. Ето кои са, споредблогъра Марк от marcandangel.

com.

1. Хора, които са преднамерено трудни. Не позволявайте негативизмът на другите да ви прави нещастни. Негативната компания пречи на положителния живот. Помислете какво толерирате. Направете живота си по-лек. Всеки път, когато премахвате отрицатели около себе си, правите място за положителни хора. Щастието е да окуражаваш и обичаш останалите. Да се научиш да игнорираш някои хора е част от пътуването.

2. Опитите ви да живеете според очакванията. Помнете, не можете да създадете идеята си за лично щастие върху мнението на останалите. Не сме тук да живеем по този начин. Родени сме, за да следваме интуицията си и да даваме най-доброто от себе си. Хубаво е мотото на Брус Лий, който е казал „Не съм на този свят, за да живея според вашите очаквания и вие не сте в него, за да живеете според моите.”

3. Вашата собствена безполезна негативност. Спрете да се фокусирате върху това колко сте изморени. Спомнете си, че сте благословени. Като се оплаквате, не променяте нищо. Позитивната гледна точка обаче ще промени. Животът е твърде кратък, за да го прекарваме във война със себе си. Приемайте другите и прощавайте. Не позволявайте на глупави малки неща да ви правят нещастни.

4. Болката от стари рани. Първата стъпка към живота, който желаете, е да напуснете живота, който не искате да живеете. Освободете се от миналото. Не сме грешките си през годините. Не сме старите навици. Не сме такива, каквито са ни третирали други. Всеки от нас е това, което прави точно в определен момент. Родени сме със специална причина. Не бъдете затворници на минали дни. Станете архитект на настоящето и бъдещето си. Учете се от грешките си, но не се наказвайте с тях. Живейте извън съжалението и страховете и се фокусирайте върху огромните възможности, които очакват вашето внимание.

5. Оправданията, с които отлагате. Още днес може да спрете да ги правите и да започнете да се фокусирате върху всички причини нещо да се случи. Спрете да мислите за това, което е трябвало да направите, и започнете да гледате към това, което ще стане. Просто позволете на действията си да заговорят за себе си. Повечето страхотни неща в живота не се случват заради шанса, а поради избор. Никога не знаем какво е възможно, ако не рискуваме да го постигнем.

6. „Безопасният” начин на живот, без вълнения и страст. Заслужавате да бъдете щастливи. Можете да живеете живота, който ви вълнува. Не позволявайте на другите да ви накарат да забравите това. Не играйте прекалено сигурно. Не се поставяйте в ситуации, в които никоя от потенциалните опции не ви задоволява. Затворете очи и си помислете дали не е по-добре да живеете изключително щастливо, дори да е за кратко. Ще съжалявате ли след това?

7. Пренебрежението към себе си. Най-трудната фаза на живота се случва когато човек чувства, че никой не го разбира. Тогава най-често самият човек не разбира себе си. Лесно е да живеем за другите, толкова много хора го правят. Но е предизвикателство да живеем за себе си и собствените си ценности, идеи и мечти. Вярвайте в себе си. Чуйте си душата. Разбира се, помагайте на другите, но не се пренебрегвайте междувременно. Дарявайте си времето, което заслужавате. Когато остареем съжаляваме само за това, което не сме сторили. На старини всеки се пита какво е открил сам за себе си, кои са били най-страстните му начинания, какво е направил той самия от живота, който му е бил даден.

Повявайте в себе си и се успокойте. Всичко ще бъде наред.

Успех!