3 знака, че се обличате като „чичко”

Животът ви със сигурност е динамичен и сте разкъсани между работата, дома, децата и половинката. Това обаче не означава, че трябва да занемарите външния си вид и да се състарите преждевременно с неподходящите дрехи.

Облеклото до голяма степен подчертава не само настроението, а и възрастта ви, затова е важно да пълните гардероба си с адекватни панталони, блузи и ризи и да ги съчетавате правилно, за да не ви объркат с „чичко”, минал отдавна средната възраст.

Ето и кои грешки не трябва да допускате:

Не смесвайте шарки

Точките са си точки, райетата – райета.

Смесването на няколко различни шарки ще ви накара да заприличате на застаряващ германски турист без каквото и да било чувство за вкус.

Заложете на ризи и панталони с по-малко цветове и по-изчистен дизайн, за да не изглеждате като цветно недоразумение.

Не носете спортни маратонки с панталон и дънки

Да, удобно е, но това е запазена марка на застаряващите чичковци и деденца, които дори не се поглеждат в огледалото. Маратонките са за тичане. Има спортно-елегантни обувки, които да съчетаете с дънки и с които да дадете комфорт на стъпалата си.

Купувайте си дрехи по мярка

Широките панталони, които трябва да препасвате с колан и да стягате над пъпа или огромните ризи, които са вечно намачкани просто защото не са ви по мярка, нямат място в гардероба ви.

В горещините не е нужно дрехите да полепват по кожата ви, но в никакъв случай не трябва да висят.

Бонус съвет: Не опъвайте чорапите, така че да „цепят” прасеца ви – не сте на терена! Не носете чорапи с отворени обувки, това е модно самоубийство. /tialoto.bg