Какво прави тестостеронът за вас?

Вероятно знаете, че тестостеронът стимулира растежа на мускулите, редуцира мазнините в областта на корема и помага за изпълнението ви в леглото. Това обаче далеч не са всичките му ползи!

Привлича жените

Скорошно изследване на университета в щата Уейн доказа отново, че мъжете, които имат по-високи нива на тестостерон в тялото, са по-привлекателни в очите на дамите. Участниците в изследването с най-високо количество тестостерон са се изявили най-успешно във флирта, комуникацията и спечелването на интереса и благосклонността на дамата.

Удължава живота

Учените твърдят, че по-ниските нива на тестостерон са свързани с по-ранната смърт.

Ниският тестостерон е свързван с метаболитния синдром, както и с развитието на диабет тип 2. Някои изследвания дори показват, че господата с нормални и по-високи нива на тестостерон, са по-малко застрашени от сърдечносъдови болести.

Прави ви по-умни и концентрирани

Датски изследователи са направили изследване на 400 мъже на възраст между 40 и 80 години. На база резултатите те твърдят, че представителите на силния пол с по-високи нива на тестостерон в организма, показват по-високи когнитивни умения, както и по-добра концентрация.

Повишава усещането за щастие

Австралийски учени са проучили близо 4000 зрели мъже, за да установят дали тестостеронът има отношение към депресията. Оказва се, че участниците с по-високи нива на мъжкия хормон в кръвта, са 3 до 4 пъти по-малко застрашени от депресия./tialoto.bg