6 съвета за перфектна брада

От известно време виждаме тенденцията при мъжете за красиви и добре оформени бради.

Те са за предпочитане, защото подчертават мъжествеността и дори помагат за самочувствието на силните половинки.

За съжаление, просто само да оставим брадата да порасне невинаги е достатъчно.

В този случай винаги си личи, че не са полагани грижи и се появяват стърчащи косъмчета и липса на оформяне.

За да се радвате на красива брада, по-добре се спрете на тези топ 6 съвета как да я постигнете и да изглежда съвършено.

1. Оставете я да порасне

За да стигнете до етапа, в който да започнете да полагате грижа за брадата, тя трябва да е стигнала определена дължина. След като косъмчетата са пораснали достатъчно, вече можете да направите желаната от вас форма и да подстрижете на места.

2. Открийте какво ви отива

Задължителен елемент за красивата брада е нейната форма да отива на формата на лицето и прическата ви. В крайна сметка, и трите части създават едно цяло, което е добре да бъде симетрично и балансирано. Разгледайте няколко варианта и се консултирайте със специалист.

3. Мийте брадата

Точно както се грижите за косата, така трябва да обръщате внимание и на брадата. Мийте я с шампоан и използвайте продукти, предназначени специално за брада. Попийте водата с хавлиена кърпа и повтаряйте процедурата поне веднъж на две седмици. Това ще ви помогне да предотвратите щръкване на косъмчета.

4. Използвайте масла

Индустрията се развива с пълна сила и вече предлага огромно разнообразие от продукти специално за брада. Възползвайте се от тях и се сдобийте с масла, с които да подхранвате косъма. По този начин брадата ви ще бъде здрава и лъскава.

5. Подрязвайте

Ако подрязвате сами брадата си, използвайте дървен гребен и ножица, но никога електрически бръсначки. По този начин няма шанс да сбъркате или да промените формата. Електрическите инструменти могат да бъдат използвани за подкъсяване отстрани.

6. Решете

Не се притеснявайте да решите брадата си често. Има специални четки за тази цел, които са леснодостъпни и много удобни./tialoto.bg