Mercedes G 55 AMG издигнат на нивото на Maybach (СНИМКИ)

Впечатляващият проект на българско ателие базиран на първото поколение Mercedes-Benz G 55 AMG, като колата е докарана от Обединеното кралство единствено, за да бъде преработена в София. Автомобилът е специален: собственикът му е успял българин, който e оставил своя G 55 при Vilner със заданието салонът да бъде преработен до качество над това на новия G 650 Maybach Landaulet. Шахматно разположените перфорации във формата на “G” е основният мотив в интериора. Собственикът е любител на интелектуалната игра, както и на немското шоколадово изделие “Ritter Sport”, поради което от ателието изразяват неговите персонални предпочитания, чрез ергономичните кубчета със шахматно разположеното лого на “G-Wagen”.

Фината мека кожа в хибридния цвят Soft Cocoa Brown-Orange е използвана за голяма част от салона, в контраст с частично черните страници на седалките и отчетливия шев в същия меко кафявo-оранжев цвят. На волана е отделено специално внимание: сърцевината е запазена, но обвита в кожа, а обръчът му е оформен ергономично с горна част в черен пиано лак. Всички апликации са преработени в тъмното и устойчиво покритие, а таблото е облечено в черна кожа.

Така то едновременно контрастира с акцентите в Soft Cocoa Brown-Orange в двата му края и не създава разсейващи отблясъци на предното стъкло. Купето е облагородено и с допълнителен слой шумоизолация, което го прави значително по-тихо от серийния автомобил. Отвън обличат колата във фолио с черен мат и поставят хромирания си подпис под могъщото моделно означение. Източник: vesti.bg

Коментари