10 от най-известните девственици от миналото

Може би няма как да си представите какво е животът ви да мине, без никога да сте правили секс. Нито веднъж! Има много такива хора, а за нас днес интерес представляват онези от тях, които са станали известни и са част от световната история, култура и литература.

Вероятно дори не сте предполагали, че точно тези хора, никога не са опитали насладата от секса. Ето и нашия списък:

Анди Уорхол

capital.bg

Малко се знае за сексуалността и личния живот като цяло на американския художник Анди Уорхол. В интервюта смело е разгласявал хомосексуалността си, но не се е срамувал и от факта, че е девствен.

  • “Винаги казват, че времето променя нещата, но всъщност ти сам трябва да ги промениш.”

 

Никола Тесла

twitter.com

Твърди се, че един от най-великите изобретатели на всички времена е починал девствен. Явно постиженията му в областта на електричеството не са оставяли време за други занимания.

Луис Карол

sofialive.bg

Авторът на „Алиса в страната на чудесата“ си е падал малко странен. Съществуват слухове, че е имал афинитет към много млади момичета. Документирано е, че хобито му е било да прави снимки на разголени деца. Може би е за добро, че си е останал девствен.

Жана д’Арк

poetomu.ru

Известната с прозвището „Орлеанската дева“ Жана д’Арк остава девствена до края на живота си заради религиозните си убеждения.

Джон Едгар Хувър

commons.wikimedia.orgСпоред много основателят и първи директор на ФБР Дж. Едгар Хувър си е отишъл от света девствен. Циркулирали са и упорити слухове, че е хомосексуалист.

Майка Тереза

oida.bg

Може и да я наричат „майка“, но всъщност едва ли някой ще се изненада, че една толкова отдадена на религията монахиня е останала девствена.

Исак Нютон

pravilajivot.blogspot.com

Сър Исак Нютон е бил силно заинтригуван от принципите на движение и гравитацията, но в същото време изобщо не се е вълнувал от секса.

Кралица Елизабет I

natalia77.blog.bg

Смята се, че кралица Елизабет I остава девствена. Твърдението е подкрепено и от факта, че тя отказва до едно предложенията за женитба, които получава през живота си.

Дом Периньон

dewald.livejournal.com

Известното шампанско, което е толкова скъпо, че обикновено се купува, само ако смяташ да предлагаш брак в близките минути, е изобретено от бенедиктински монах, който е останал девствен цял живот.

Имануел Кант

themainline.bg

Философията на Кант поставя общото благо на обществото преди удовлетворяването на желанията на личността. И самият той е прекарал живота си според този принцип, като никога не е имал никакви романтични или сексуални връзки.

JILO.BG

Коментари