Похвално: Ресторантът на Бон Джоуви – плащаш колкото имаш, ако нямаш пари, можеш да си заработиш обяда

Много от световните звезди се занимават с благотворителност . Някои създават фондации, други даряват пари на хора от бедни или пострадали от природни бедствия райони, трети пък отиват директно в най-застрашените места и по този начин привличат световното внимание към тези проблеми, а други просто превеждат суми за тежко болни.

Малко по-нестандартен е начинът на рок-великана Джон Бон Джоуви да покаже съпричастност към бедните.

Той има ресторант в Ню Джърси , където храните от менюто… нямат цена.

  Да, точно така – нямат цена, но не са и безплатни. Всеки плаща, колкото прецени и с колкото пари разполага. Ако пък няма нито цент в джоба, пак е добре дошъл – просто ще трябва да си изработи обяда като измие няколко чинии в кухнята или да сервира на други клиенти. По този начин дори най-бедните имат напълно свободен достъп до здравословни ястия всеки ден.Името на ресторанта е Soul Kitchen или „ Кухня за душата “ и се намира в градчето Ред Банк. Основан е през 2011 г., а за създаването му певецът и съпругата му Дороти са похарчили 250 хил. долара.  Родителите на четири деца са категорични, че не залагат на така наречените junk food, а менюто им е изготвено изцяло от здравословни храни, приготвени по всички правила на кулинарията.

Често рокпевецът дори сам работи в ресторанта си, което прави клиентите му още по-щастливи. Слоганите в заведението пък са няколко и са изцяло положителни: „Всички са добре дошли на нашата маса“, „Където има любов, там има изобилие“, „Щастливи са ръцете на хранещия“, „Приятелството е дневният ни специалитет“ и „Веселата компания събужда апетита“.

Фронтменът на изключително популярната рокгрупа „ Бон Джоуви “ помага в борбата с бедността чрез собствената си благотворителна фондация Jon Bon Jovi Soul Foundation .  Другата й основна дейност е да спонсорира строежа на стотици къщи за жители на Ню Джърси с ниски доходи./zajenata.bg