Как наистина да се сдобиете с големи мускули

Забравете неудобните диети и дългите фитнес сесии в спортните зали. Можете да придобиете тялото, което винаги сте искали, ако следвате тези по-добри и по-умни правила за извайване на релефно и мускулесто тяло. Ето ги и тях:

1. Трябва да имате стратегия по отношение на въглехидратите.

Непрекъснато се пише, че въглехидратите са враг на хората, които искат хубаво тяло, но не е точно така. Ако отрежете напълно въглехидратите от менюто си, вие по-скоро ще отслабнете бързо, но ще изгубите своята енергия и сила.

„Въглехидратите са от съществено значение за правилното функциониране на мозъка. Ограничаването им напълно от диетата ви ще позволи на тялото ви да превръща всяка мускулна маса в енергия. Тоест, няма да можете да натрупате мускулите, които желаете“, казва треньорът и диетолог Тим Макомзи. „Всичко се свежда до правилното им консумиране. Най-добре е да приемате въглехидрати сутрин или след тренировка“, казва той.

2. Заменете плодовете със зеленчуци.

Плодовете са страхотни и са пълни с полезни хранителни вещества и антиоксиданти, които защитават организма от стареене, но те са пълни със захари (въглехидрати). Ако замените плодовете със зеленчуци, вие отново ще приемате полезни хранителни вещества и антиоксиданти, но без захар. За пример – една ябълка има 125 калории и 25 грама въглехидрати. Една голяма червена чушка има 40 калории и 5 грама въглехидрати.

3. Яжте повече мазнини.

Да, повече мазнини! „Мазнините не ви карат да пълнеете, прави го прекаляването с мазната храна“, казва Макомзи. Консумирането на повече мазнини в диетата действително ще ви помогне да потушите глада, особено след като сте намалили приема на въглехидрати.

„Мазнини са необходими за създаване и балансиране на хормоните в тялото ни, така че то да функционира нормално“, допълва треньорът.

4. Зарежете алкохола.

Ако наистина сте сериозни и искате да направите красиво, релефно тяло без тлъстини, трябва да се откажете от алкохола. „Алкохолът прави така, че мазнините се съхраняват в мастни депа от тялото, вместо да се използват като енергия. По същество тялото ви спира да усвоява храната, тъй като черния дроб е зает да преработва алкохола“, казва Макомзи. „Освен това алкохолът е диуретик, който ви дехидратира и намалява нивата на енергията ви. Той също така може да намали тестостерона в кръвта ви, който пък е от решаващо значение за създаване на мускулите“, обяснява той.

5. Зарежете кардиото и заложете на тежестите.

Ако искате да натрупате мускули, това няма да стане на кардио-тренировки. „Вие няма да направите повече мускули с този тип упражнения“, казва Макомзи. Когато правите кардио, вие горите калории, но не стимулирате растежа на мускулите. Най-добре тренирайте с тежести 3-4 дни в седмицата, а на кардиото отделете само един ден и то не повече от 20 минути./tialoto.bg