ТЕЗИ 4 ИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИ ВЯРВАТ В СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ИЗВЪНЗЕМНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ

Сами ли сме във Вселената – това е въпрос, на който човечеството се опитва да отговори от дълго време. Докато астронавтите продължават да изучават космоса в търсене на извънземен живот, на Земята хората се опитват да си представят какво ли има там горе.

Всеки има различна теза по въпроса, но доста голяма част от хората смятат, че не е възможно в безкрайната Вселена ние да сме единствените живи същества.

Ето и няколко известни личности, които също вярват, че не сме сами:

Уинстън Чърчил

Историята помни Чърчил като влиятелен политик и лидер на Великобритания, но една част от неговата историческа следа остава сравнително безизвестна, а именно подкрепянето на идеята за съществуването на извънземни цивилизации.

През 1939 г. британският политик написва есе от 11 страници на тема „извънземни“, в което разкрива своето любопитство към Вселената и очертава разбиранията си за живота:

„Лично аз не съм безкрайно впечатлен от успехите, които жънем като цивилизация, че да смятам, че ние сме единствената точка в тази огромна Вселена. Нито пък смятам, че сме достигнали до най-високото равнище на интелигентност и физическо развитие, което някога е отчетено от компаса на времето и пространството“, пише той в наскоро станалото известно негово есе.

Хилъри Клинтън

Хилъри има дълга политическа история като първа дама и самостоятелен политик. Тя се застъпва за различни каузи в полза на децата и семейството, равноправието между половете, здравна реформа и още.

Два пъти се кандидатира за президент и два пъти губи изборите. Интересното обаче е, че през 2016 г. при надпреварата за Белия дом, тя обръща внимание на паранормалното.

В радио интервю с Джими Кимъл Клинтън разкрива, че иска да разсекрети документи за извънземни и именно докладите около мистериозната зона 51 в Невада.

„Искам да получа достъп до документите и да направя колкото се може повече от тях публични. Ако наистина няма нищо там, нека да кажем на хората, че няма нищо там…“, казва тя по радиото.

Стивън Хокинг

Хокинг много пъти е предупреждавал, че хората трябва да се подготвят за контакт с извънземните и да бъдат внимателни.

През 2016 г. в документален филм известният астрофизик предупреждава, че хората може би един ден ще получат сигнал от потенциално обитаем извънземен свят.

„Трябва да се страхуваме да отвърнем. Да срещнеш напреднала цивилизация може да се окаже като срещата на индианците с Колумб. Това не е завършило много добре“, казва Хокинг във филма.

Геният неведнъж е изразявал своите притеснения по въпроса. През 2015 г. пък излага и теорията, че извънземните може да са в търсене на нови ресурси и колонизиране на целия космос.

„Толкова напреднали извънземни най-вероятно са номади, които завладяват и колонизират всички планети, до които достигнат“, казва той пред испанския вестник „Ел Паис“.

И все пак физикът смята, че е много малко вероятно човечеството да се сблъска с интелигентен извънземен живот в близките 20 години.

Сър Ридли Скот

Британският кинорежисьор и продуцент, носител на редица престижни награди в своята област, не отхвърля идеята, че може да има нападение на извънземни и контакт на хората с други същества, които не са от нашата планета.

Неговият филм „Извънземно“ от  1979 г. разкрива именно концепцията за срещата на хора с агресивни извънземни, които нападат кораба им. Филмът се превръща в поредица от три части и два паралелни филма, единият от които излезе този месец по кината.

При появите си в медиите, за да промотира новия си филм, Скот неведнъж предупреждава, че има стотици видове извънземни в открития космос и отбелязва, че хората най-вероятно няма да бъдат щастливи, ако тези извънземни дойдат на посещение на нашата планета.

„Ако си достатъчно глупав, за да ги предизвикат, ще те отвлекат само за три секунди“, казва режисьорът пред агенция „Франс прес“.