5 знаменитости, които са били изоставени и осиновени

Осиновяването на дете е безкористно действие – много деца по целия свят биват осиновени, което им разкрива втори шанс в живота, шанс да имат дом и да познаят любящо семейство.

Подобен е случаят с тези 5 знаменитости, които са имали труден живот в началото, тъй като са били изоставени след раждането.

1. Стив Джобс

Стив Джобс е роден в Сан Франциско, САЩ, на 24 февруари 1955 г. Неговата биологична майка е ученичка, която трябва да изостави бебето, поради натиска на родителите си.

Когато разбрали, че е бременна от Абдулфатах Джон Джандали, който е сириец, те заплашват да я оставят без наследство.

Приемният баща на Стив Джобс Пол Джобс „посява“ у детето любовта към електрониката. Неговите осиновители плащат и за образованието му, защото искат най-доброто за своя син. По адрес на своите осиновители Стив казва: „Те бяха моите родители на 1000%.“

2. Никол Ричи

Никол Ричи живее при биологичните си родители до 3-годишна възраст, след което те я оставят на своя приятел Лайънъл Ричи. Шест години по-късно той и съпругата му решават официално да осиновят Никол, а неин кръстник става Майкъл Джексън.

В интервю, Никол споделя: „Родителите ми са приятели с Лайънъл. Те се надяваха, че той ще бъде способен да ми осигури по-хубаво бъдеще“. Тя все още поддържа връзка с биологичната си майка.

3. Джейми Фокс

Джейми Фокс е роден в Тексас в семейството на Луиз Диксън и Даръл Бишъп. Малко след раждането родителите му го изоставят, а негови приемни родители стават Марк и Естер Мари Тали.

Израснал е в афроамерикански квартал, а баба му оказва най-голямо влияние върху изграждането му като личност. Тя е вдъхновила в него любов към изкуството, научила го е да свири на пиано. Има пръст в решението му да изучава класическа музика в колежа. Отчасти благодарение на нея, той става известен и талантлив актьор и певец.

4. Коко Шанел

Тя е най-известният моден дизайнер от женски пол в света. Коко е родена през 1883 г. в Сомюр, Франция, и има 4 братя и сестри. Родителите ѝ не можели да се грижат за децата си, затова те прекарват по-голямата част от времето си при различни роднини.

Когато Коко е на 12 години, нейният биологичен баща напуска семейството. Тя била изпратена в сиропиталище, след това в католически манастир и накрая в пансион.

По думите на Коко, детството ѝ е било прикрита благословия, защото този начин на живот я е накарал да избере бъдещата си професия – никога не ѝ е харесвало да носи униформа. Тя мечтаела да облече всички жени в света с красиви дрехи.

5. Джон Ленън

Скоро след раждането на Джон родителите му се развеждат. Майка му си намира нов мъж и момчето е предадено на грижите на леля си Мими и нейния съпруг.

Ленън казва, че Мими е била много строга и не одобрявала интереса му към музиката, особено към китарата. Тя обичала да казва: „Китарата е хубаво нещо, но няма да ти помогне да изкараш прехраната си!“/tialoto.bg