7 неща, които се случват с тялото ни по време на секс

Магия. Химия. Страст. Както и да го наречем, сексът си остава онова усещане, което не можем да сравним с нищо друго.

Тялото на жените реагира по много начини по време на секс, а ето и какво се случва…

1. Тялото ни на практика ни упоява. И то доста. Адреналинът и допаминът, които се произвеждат от тялото ни по време  на секс, ни действат по този начин. Кара ни да желаем партньора си все повече и все повече да губим ясното си съзнание.

2. Жените стават по-стегнати

… там долу. Кръвта, която изпълва вагината, я прави по-голяма, съответно и „по-стегната“.

3. Гърдите също се уголемяват Британските учени са установили, че гърдите на жените могат да се увеличат с до 25% по време на секс.

4. Кръвното налягане се повишава Пулсът се забързва и става най-силен по време на оргазъм. Понякога сърцето ти може да бие така, сякаш току-що си направил една обиколка в парка.

5. Клиторът се „скрива“ Не веднага, разбира се. Първоначално потокът на кръв го прави по-голям, но точно преди оргазъм, клиторът се свива и това е осезаемо.

6. Тялото се опитва да запази спермата Нали се сещате за спазмите, които получавате по време на оргазъм? Обикновено те се случват през около секунда. Понякога може да имате доста от тях, зависи от силата на оргазма. Учените смятат, че това е начин вагината да задържи спермата, за да увеличи шансовете за зачеване. Природа…

7. Вагината се свива светкавично бързо

Е, почти. Целият приток на кръв, се оттегля доста бързо след оргазъм. Тя почти веднага връща нормалните си размери.