9 храни, които мъжете трябва да ядат 2

Докато много мъже не внимават особено как се хранят, учените твърдят, че здравословното хранене може да означава различни неща за двата пола, тъй като телата им имат различни „изисквания“. Дори да не сте маниак на тема фитнес и хранене, е хубаво да включите тези продукти в менюто си:

Домати

Доматите често са считани за суперхрана заради полезните си съставки. Те съдържат ликопен, който предпазва от рак на дебелото черво и простата, намаляват риска от сърдечносъдови заболявания и понижават нивата на холестерол, които често са завишени именно при господата.

Стриди

Говори се, че те са афродизиак, но това не е най-ценното им свойство.

Те съдържат цинк, особено важен за плодовитостта (повишават качеството на сперматозоидите) и сексуалното здраве на мъжа.

Пълнозърнести храни

Пълнозърнестите храни съдържат много витамини, минерали и фибри. Овесът и кафявият ориз имат здравословни количества витамини, полезни за цялостното благосъстояние на организма и също така помагат за облекчаване на депресията. Проучванията показват, че фолиевата киселина може да поддържа сперматозоидите здрави, докато биотинът помага срещу косопад.

Чесън

Чесънът е много полезен за сърцето, а изследвания показват, че мъжете, които го консумират, имат по-ниски нива на холестерол.

Сьомга

Тя е добър източник на протеини и на омега-3 мастни киселини, които държат холестерола нисък. Намаляват и риска от сърдечносъдови заболявания, колоректален рак, рак на простатата и депресия.

Боровинки

Експертите казват, че боровинките имат високи нива на проантоцианидини, които са свързани с намаляване на риска от рак на простатата. Те са ефективни и като превенция срещу сърдечносъдови заболявания, диабет тип 2 и свързаната с възрастта загуба на памет.

Броколи

Броколите съдържат химикал, наречен сулфорафан, който успешно намалява риска от развитие на рак на пикочния мехур, рак на простатата и рак на дебелото черво при мъжете.

Яйца

Страдате от косопад? Включете яйцата в менюто си. Яйцата са богат източник на протеини, важни за растежа на косата. Жълтъкът също е добър източник на желязо.

Сок от нар

Сокът от нар понижава нивата на холестерола и предотвратява хипертонията, защото е пълен с витамини, антиоксиданти и минерали. От резултатите на някои изследвания може да се предположи, че при ежедневен прием може да забави развитието на рак на простатата./tialoto.bg