Емоционално и искрено – така говори за битката си с левкемията бившият капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров. Рекордьорът по мачове за „трикольорите“ отбеляза пет години, откакто започна борбата си с коварната болест. Сега той е здрав, но битката за живот завинаги го промени.

„30 март 2012 г.

започна с голямо чакане. И преди да отида при лекаря знаех, че има вероятност. Беше един дълъг ден и една още по-дълга нощ. Поставиха ми диагнозата и от тогава започнах друг начин на живот. Не можеш да излизам, правех много тежка химиотерапия, нямах имунна система. Всичко се промени! От най-високото паднах на най-ниското“, припомни Петров в интервюто, което даде за bTV.

„Успявах много дълго време да бъда силен, но имаше моменти, в които исках да се откажа. Дори обмислях да спра лечението в последните месеци. Бях далеч от семейството си, от децата, но с помощта на тях и на феновете преодолях всичко“, добави Стенли за предаването „Преди обед“.

Сега Стилиян е по-силен и със сигурност безстрашен – „Нямам страхове след всичко, през което преминах. Сега оценявам малките неща. Не живея в напрежение. Научих се да проявявам търпение и искам да ставам все по-добър.“

„Когато започнах лечението, имах само 7% шанс за оцеляване. За мен обаче това беше много добре. За докторите не чак толкова. За мен дори 1% беше надежда. Нея не загубих по времето, когато се борих с левкемията“, разказа сърцатият футболист.

Въпреки че преди година получи отказ от Астън Вила да се завърне в професионалния футбол, Петров не се е отказал и дори обмисля три оферти за продължаване на кариерата си. От къде са предложенията, по какъв път са тръгнали синовете му Стилиян и Кристиян и как се е почувствал при завръщането си на националния стадион за благотворителния мач на Димитър Бербатов и Луиш Фиго, вижте във видео:

blitz.bg