Ето точно колко дълго трябва да трае сексуалният акт, за да изпитате взаимна наслада. Съгласни ли сте?

Според експертите любовната игра е на първо място

Мъжете много обичат да се хвалят със сексуалната си мощ. Продължителността на тяхната издръжливост е била и ще бъде обект на митове и легенди.

Истината е, че според статистиката продължителността на сексуалния акт трае средно около 7 минути и половина. Изненадващо или не, това е факт, който вярваме, че доста жени ще потвърдят.

В това времетраене не влиза предварителната любовна игра.За съжаление, тези няколко минути обикновено не са достатъчни на жените, за да получат максимална наслада.

Проучване от 2004 година, публикувано в списание Journal of Sex Research установява, че любовната игра е от решаващо значение за получаването на върховна наслада от секса, особено при жените, но и при мъжете.

Участниците в изследването споделили, че се радват на любовни ласки преди проникването средно по около 11-13 минути. Същинският полов акт при повечето участници траел средно по 7-8 минути. По-голямата част от изследваните лица споделили, че това времетраене не им е достатъчно и биха искали то най-малко да се удвои. Според експертите, любовната игра е на първо място в цялостния сексуален акт. Партньорите е необходимо да отделят повече време за прелюдия и по-малко за същински полов акт. Това дава възможност за повишаване на възбудата. Така върховната точка на насладата се достига по-лесно. Повечето хора биха потвърдили това становище на учените.

В крайна сметка дали е по-важно да правите дълготраен секс или секс, който ви е приятен и ви дава наслада няма значение. Важното е да се чувствате добре./zajenata.bg