На каква възраст е женският сексуален пик?

Много е лесно да се залъжеш по идеята, че колкото повече остаряваш, толкова повече сексуалните ти апетит и мощ залиняват.

Това обаче невинаги е вярно, особено при жените. Според последните изследвания възрастта, на която нежният пол е най-активeн и зрял в кревата, е 36.

Проучването е поръчано от приложението Natural Cycle и е проведено между 2600 жени, всички от които са длъжни да споделят доколко задоволителни са били оргазмите им в различни етапи от живота – а също така колко възбуждащи се чувстват и колко им харесва сексът.

Отговорите са анализирани според възрастта на анкетираните, разделени на три групи – под 23, между 23 и 35, и над 36.

Резултатите, както се оказва, са доста обещаващи за дамите в средата на трийсетака – именно те се чувстват най-удобно в кожите си, а осем от всеки десет заявяват, че се чувстват секси. Пак те имат най-висок бал що се отнася до свършването – 60 на сто отчитат по-чести и по-качествени оргазми.

Едва 40% от дамите в средната група заявяват, че са доволни от начина, по който изглеждат, а същия отговор дават 70 процента от най-младите. По отношение на оргазмите само половината жени до 35 заявяват, че са доволни.

При честотата на любовните упражнения цели 86% от най-възрастните анкетирани подчертават, че са правили страхотен секс в последния месец. За сравнение – при средната група процентът е 76, а при най-младите – едва 56.

Изводът? Някои неща наистина се подобряват с времето.

Автор: TheM; Източник: Esquire.bg