Митове за мъжката мастурбация

Мастурбацията е дейност, на която всеки се наслаждава, но малко хора се чувстват удобно да я дискутират с приятели или с личния си лекар. Това се дължи основно на общественото табу, често създавано от родители и преподаватели по сексуално образование. Повечето са способни да игнорират това и да продължат да мастурбират през целия си живот. В действителност някои от митовете създадени в ранна възраст, като този, че мастурбацията е вредна за здравето, притеснява част от мъжете.

Това поражда озадачаващия въпрос: ”Как нещо, което носи толкова удоволствие може да бъде вредно?”

Прочетете следващите редове и се запознайте с най-често срещаните страхове на мъжете, свързани с мастурбацията.

Вредна Ли Е Честата Мастурбация?
Не, честата мастурбация не е вредна. Ако е честа до толкова, че не пречи на работата ви или ежедневните ви рутинни дейности, няма причина да е повод за притеснение. Това няма да намали сексуалното ви желание или да предизвика здравословни проблеми. По-честото й практикуване може да предизвиква умора и физическо изтощение. Следователно би трябвало да планирате своите соло сесии, като се съобразявате със социалните си задължения.

Влияе Ли Мастурбацията Върху Качеството На Спермата?
Еякулацията, която е резултат от мастурбация не се различава по нищо от еякулацията предизвикана при полов акт. Количеството отделена сперма е еднаква и в двата случая. Така че, както честият секс не намалява оплодителните способности на мъжа, така и мастурбацията не оказва влияние върху качеството на спермата.
Само когато естествено мъжът произвежда намален брой сперматозоиди, мастурбацията може и да окаже влияние върху качеството на спермата. В този случай ако една двойка планира създаване на потомство, мъжът трябва да се въздържа от мастурбация в периода на овулация на своята партньорка, за да се поддържа възможно най-високото качество на спермата.

Вреди Ли Честата Мастурбация На Здравето?
Противно на някои абсурдни твърдения от близкото минало, мастурбацията не предизвиква слепота, лудост, окосмяване на дланите, оплешивяване, акне или някакъв вид рак. В действителност, мастурбацията е полезна за мъжкото здраве. Тя натурално намалява стреса и допринася за добрия сън при много мъже.
Съществуват проучвания, които показват, че мастурбацията намалява мигрената и други видове болка.
Други изследвания показват, че редовната мастурбация може да намали шансовете за появата на рак на простатата. Добра причина за да мастурбирате.

Мощна Еякулация
Порно звездите винаги свършват впечатляващо, с голямо количество сперма и на голямо разстояние.
Ако сте един от тези, които не са доволни от своето представяне в това отношение, имате добро решение.
Прекарвайте повече време в тренировки на своя ”Секс Мускул” (мускулите на тазовото дъно) и ще бъдете впечатлени от резултатите които могат да се постигнат.
Ако целта ви е да увеличите количеството, трябва да намалите честотата на мастурбация, през няколко дни.
Препоръчителна е консумацията на повече течности.

Нормално Ли Е Наличието На Кръв В Спермата?
Хемоспермия е медицинското наименование за наличието на кръв в спермата. То засяга мъжете от всички възрасти. Обикновено е свързано с сравнително безвредно възпаление на семенните мехурчета.
При мъжете на възраст под 40 години, не е причина за особено безпокойство.
Това състояние може да отмине само, но ако се задържи повече то седмица, трябва да се потърси лекарска помощ.
Ако сте над 40 години, трябва да държите очите си отворени за хемоспермия. Задължително трябва да се консултирате с лекар, за да се изключи вероятността на наличието на рак или други инфекции.

Честата Разходка на Кучето Е Добра За Вас
Мастурбацията е напълно нормална дейност, и е едно от малкото неща които носят наслада в живота и не вредят на здравето. Забравете негативните неща които сте чували като малък и спокойно разговаряйте ако е необходимо със своя доктор на тази тема. Дали ще освобождавате напрежение, ще облекчавате мигрена или ще се грижите за своята простата, това е дейност на която можете и трябва да се наслаждавате, без да се притеснявате.

 

Автор: theM; Източник: Blogzdrave.com