Милиардер променя живота на бездомника-герой от Манчестър

Милиардер предложи ново начало на бездомника, за когото стана ясно, че е помагал на жертвите от терористичната атака в Манчестър преди няколко дни.

Стивън Джоунс бе определен като герой, след като се притекъл на помощ на ранени деца в Манчестър Арена след концерта на Ариана Гранде.

Той спял на улицата, когато бил събуден от силната експлозия, която уби 22 души и рани други близо 60.

“Тогава осъзнах какво се бе случило и видях деца да излизат от залата, пищейки и облени в кръв,” казва Джоунс пред ITV News.

“Само защото съм бездомник, това не означава, че нямам сърце.”

Дейвид Съливан, съсобственик на футболния отбор Йест Хям Юнайтед, бил впечатлен от героичните действия на Джоунс и предложил да промени живота му.

Милиардерът Съливан заявил пред BBC Radio 5, че иска да намери Джоунс и да плаща наема му в продължение на шест месеца, както и да му даде допълнителни средства, за да му помогне да си стъпи на краката.

“Изглежда, че той има нужда от помощ, затова искаме да го намерим, да плащаме наема му в продължение на шест месеца и да му дадем малко пари, за да му помогнем,” казва Съливан.

Съливан, в крайна сметка, намира бездомния мъж, след като синът му пуска поредица от съобщения в Twitter, апелирайки за намирането на Джоунс. Вчера кампанията по издирването на Джоунс в социалните медии дава резултат.

“Благодаря на всички отзовали се, помогнахте живота на едни човек да бъде променен,” пише синът на Съливан в Twitter.

Джоунс сподели пред ITV News, че трябвало да вади нокти и стъкла от ръцете и лицата на пострадалите. “Не спахме през нощта, заради това, което бяхме видели,” казва той.

“Трябваше да го направя, трябваше да помогна. Ако не бях помогнал, нямаше да мога да си го простя, че съм оставил децата в такова положение.”

Друг бездомник на име Крис Паркър също се притича на помощ на многото ранени деца в онази нощ. В момента тече кампания за набиране на средства и за него.

След като той също бе обявен за герой, неговата майка го призова да се свърже с нея.