7 виновника за липсата на сексуално желание в една връзка

Напоследък мислите за сексуалния си живот и установявате, че той не е такъв какъвто е бил преди време. Питате се къде е изчезнало сексуалното Ви желание? Чудите се какво се случва с него? Лутате се и го търсите, но трудно откривате логичен отговор на въпросите си?
Предлагаме Ви седем причини, които могат да бъдат виновникът за изчезващото сексуално желание:

1. Запитвали ли сте дали и двамата използвате подходящи техники на възбуда? Ако в бързината опипвате гърдите й като чуждо тяло или си играете със зърната й като копчета на радио, Ви уверяваме, че това няма да доведе до никъде. Същото важи и за жените.

Ако тя непрекъснато отбягва пениса Ви и се отклонява, макар и неумишлено, то е съвсем ясно, че е време да си дадете малко напътствия. За да се случват нещата по начина, по който Ви харесва, понякога всеки има нужда от малко насока. Обикновено е нужна една дума, за да бъде вкаран партньора в правилното действие. Намек за забързване на определено движение или просто един минимален жест, са от ключово значение за продължението на сексуалния акт.

2. Дали стреса смазва желанието Ви за секс? За съжаление в над 60% от случаите на липса на либидо, стресът е един от основните виновници. Както мъжете, така и жените споделят, че са прекалено ангажирани със странични дейности от ежедневието и интимната близост е последното, за което си мислят. А когато това се случи, вече се чувстват твърде емоционално изтощени. Постарайте се когато се прибирате от работа или влезете в спалнята, да изключите всички ежедневни натоварващи фактори, влияещи на настроението Ви. Това може би няма да се случи за един ден, но важното в случая е да комуникирате и поставите началото.

3. Романтиката може да промени нещата
В един от всеки пет случая на липса на сексуално желание, двойките споделят, че липсва романтика, което от своя страна кара партньорите да се чувстват нежелани и отблъснати. Грижата един за друг е ключов фактор при желанието за интимност. Покажете, че ви интересува как се чувства другият. Постарайте се да създадете приятна атмосфера у дома. Пригответе вкусна вечеря, изпращайте си любовни съобщения през деня, а когато се видите след работа, не забравяйте да си направите комплимент. Това показва загриженост от ваша страна и възбужда чувството на сигурност. Другото както се сещате, ще се случи от само себе си.

4. Лайфстайла се отразява на сексуалния Ви живот. Обичате да се храните в изобилие с любимата си храна, след което задължително да изпушвате по някоя цигара, придружена и някое друго питие? Да това може да Ви кара да се чувствате добре, но в такъв случай просто забравете за секса! Всички вредни храни и напитки ще понижат енергийните Ви нива и не се учудвайте, че желанието Ви за интимност се е изгубило някъде по пътя от бара към вкъщи. Направете промени и се хранете целесъобразно. Намалете количеството алкохол и цигарите. Опитайте да спортувате приятен за вас спорт и си намерете занимание, което да Ви зарежда с енергия. Съвсем скоро, дори без да разберете, нещата ще си дойдат отново на мястото.

5. Както споменахме в точка №2, стресът може да Ви изиграе много лоша шега. Старайте се да мислите позитивно. Фантазирайте заедно, споделяйте и искайте от партньора си да бъде отворен към желанията Ви. Очаквайте същото и от него. Помнете, че усещането за близост създава емоционална връзка между двама Ви.

6. Проверете какви медикаменти приемате. Не забравяйте, че повечето успокоителни, обезболяващи и антидепресанти, могат много сериозно да повлияят на либидото. Препаратите за високо кръвно налягане също не бива да бъдат подценявани, както и хормоналните таблетки за регулиране на женския цикъл. Преди да започнете прием на каквито и да било препарати от този тип, е добре да се консултирате с личния си лекар, за да не се налага после да търсите причината за липсата на желанието за секс.

7. Не пренебрегвайте различията си. Много хора на пръв поглед изглежда, че се разбират и живеят в пълна хармония. За съжаление, погледнато в дълбочина това не винаги се оказва вярно. Партньори с твърде различни характери или макар и с малки разлики в гледните си точки по даден въпрос могат да се окажат несъвместими с времето. Тук не говорим за секс разбира се. Той може да е перфектен в началото, но в момента, в който се опознаете, нещата постепенно да започнат да угасват. Решението на проблема се крие в комуникацията, споделянето и общуването. Никога по време на спор не използвайте остри или обидни аргументи, за да защитите позицията и тезата си. Опитайте да разберете човека срещу вас и да погледнете над проблема през неговия поглед. Така обикновено нещата се канализират и решението по определен казус в повечето случаи е взаимно съгласувано.

Автор: TheM; Източник: Blogzdrave.com