Зловеща реклама припомня за опасната страна на социалните мрежи

Рекламна агенция Y&R Мексико създаде тази запомняща се видео реклама, с която успява да привлече международното внимание към проблем, засягащ всички страни.

Клипът е изработен за мобилния оператор Movistar и се казва “Love Story”. Започва с романтична история за момиче и момче на училищна възраст, които се харесват и си уговарят среща, но завършва смущаващо за зрителя и изтрива усмивката от лицето му.

Видеото припомня, че в социалните мрежи съществуват над 150 милиона фалшиви профила на хора, които се представят като едни, а всъщност са съвсем други.

Това е опасно за децата.

За да подтушат шокиращия ефект в края, сценаристите са избрали да покажат, че срещата в крайна сметка се осъщестява между двама мъже с фалшиви профили (а не между един такъв и дете).

От Adweek отбелязват, че неслучайно видеото от 3 минути е било гледано от публикуването му насам близо 10 милиона пъти – защото успява да докосне налюдателя по-дълбоко, в по-лично пространство, в сравнение със стандартните реклами, провокиращи силни емоции и страх.

Коментари