Какво се случва с пениса Ви когато остарявате.

Напредването на възрастта влияе на размера му и води до редица други неприятни ефекти.

Понякога възрастта е жестока. Вярно, е че с нея идват мъдростта и повечето хора се чувстват все по-комфортно и улегнали, но за сметка на това, тя се отразява негативно върху вашия пенис.Всяка година прибавена към възрастта Ви не винаги е повод за празник.

При повечето мъже кожата постепенно губи еластичността си, появяват се бръчки, косата започва да побелява и оредява, започват болки в ставите и не на последно място сексуалния живот претърпява сериозен поврат. Не забравяйте, че когато стареете, старее и вашият пенис. Това за съжаление е прогресивна константа, но има и неща, които могат да бъдат забавени и контролирани.

Редица проучвания свързани с половото здраве при мъжете излизат със заключения, валидни за всеки един мъж в по-напреднала възраст. Ето какво се случва с достойнството Ви след всяка една изминала година.

1. Той ще се свие
С напредването на възрастта, тялото произвежда все по-малко колаген. Неговата функция е да държи кожата жива, еластична и гладка. Неговият недостиг може да доведе до отпускането й, което временно би могло да остане незабелязано. Едно от нещата, които можете да направите, за да забавите процеса е като приемате достатъчно количество колаген, под формата на хранителни добавки или храни с богато съдържание на тази необходима съставка. С увеличаването на теглото, при повечето от нас се наблюдава така нареченото бирено коремче, под което за съжаление вашия пенис може да остане все по-скрит и трудно забележим.

2. Пенисът Ви може да се изкриви
Това често се забелязва при болестта на Пейрони и със сигурност не е по ваша вина. Има и случаи, при които причина за изкривяването е травма получена по време на секс или неприятен инцидент при спортно занимание. Съществуват начини за корекция и за целта обикновено се използват специфични програми, тежести, и уреди за екстензия, имащи за цел да коригират неприятния ефект.

3. Тестисите Ви ще провиснат
Това отново се дължи на загубата на колаген. Загубата на мускулна маса също е една от причините. С напредването на възрастта кожата се отпуска, като това неминуемо се отразява и на скротума. В никакъв случай не можем да наречем ефекта фатален, но се съгласете, че е неприятно, когато седнете на тоалетната, тестисите Ви да усещат водата под тях.

4. Появяват се първите провали в спалнята
Еректилната дисфункция е проблем, който се появява във всяка възраст и причините са от най-различно естество. Доказано, е че почти 30% от мъжете са имали подобен проблем в различен етап от своя живот. С напредването на възрастта, кръвообращението в тялото се влошава. Кръвоносните съдове губят своята еластичност, а натрупаната плака в тях е една от причините за еректилната дисфункция. Това е нещо като сърдечен удар за пениса. Той просто спира да функционира правилно. Специалистите съветват да се спазват здравословни хранителни навици, да се правят упражнения и да се стараете винаги да го поддържате във форма. Контролирайки кръвообращението в пениса си, Вие ще имате абсолютния шанс да контролирате и качеството на ерекцията си.

5. Това, което всички мъже трябва да знаят
Това, за което всеки един от нас трябва да следи са първите признаци за рак на простатата и тестисите. Мъжете, обичащи да вземат слънчеви бани на нудистки плажове, са много по-склонни да заболеят на рак на скротума или кожата, за това трябва да се подхожда с особено внимание. Необрязването и лошата хигиена, също могат да предизвикат заболявания с изключително неприятни последици. За съжаление не са единични случаи и съвета на специалистите към всички мъже е да подхождат отговорно и внимателно, ако искат да запазят нормалната си сексуалната функция възможно най-дълго време.

Автор: TheM; Източник: Blogzdrave.bg