Той не завърши начално училище, но създаде мултимилионен бизнес

Ако се обадите на Антонио Сустиел по телефона и не ви отговори веднага, неговата гласова поща ви гарантира, че той ще ви върне обаждане „до няколко минути“.

Този тип работна етика 24 часа в денонощието помага на Сустиел, който не завършва начално училище, да стане милионер. Като основател и главен изпълнителен директор на Flooring King, Сустиел превръща купчините ламиниран паркет за продажба на едро в пари.

Историята на израелския имигрант в САЩ е една от тези за издигане от бедност до богатство.

Той спира да ходи на училище, когато е на 10 години, за да работи в строителната компания на баща си, а след като става на 18 г,. служи в израелската армия.

Когато пристига в САЩ на 23 г. през 1987 г., той имал 400 долара в джоба си, споделя Сустиел пред CNBС. Отива във Флорида решен да реализира своята Американска мечта.

Сустиел започва с продажби на евтини парфюми в Маями и в следващите няколко години, си изгражда репутация на успял бизнесмен. След това инвестира 690 000 долара в склад.

Оказва се, че това е решението, което слага начало на кариерата му. Малко след това негов познат му се обажда и му казва, че разполага с 20 контейнера с ламинирана подова настилка, от които искал да се отърве.

Сустиел си спомня че му казва, „Нямам представа какво е това, но имам склад където да съхранявам материала и мога да го продам.“

Така през 1999 г. се ражда Flooring King.

„В началото човек трябва да има положителна нагласа,“ споделя Сустиел пред. „Трябва да ставаш рано сутрин. Да си изпълнен с достатъчно енергия.“

През последните 15 г. неговата компания е продала подови настилки за 40 млн. долара. Всеки ден Flooring King продава подови настилки за между 10 и 15 къщи. Неговият бизнес модел е да купува на едро ламиниран паркет, който други производители вече не искат и да го продава на по-висока цена, отколкото е платил.

Сустиел никога не се е страхувал от тежката работа. Той все още товари камиони сам и посещава работни обекти заедно със своите служители.

Отнема му няколко десетилетия, но здравата работа на Сустиел му се отплаща. Сега той жъне това, което е посял. Той живее в огромно имение във Форт Лодърдейл и притежава Ferrari, Bentley, Tesla и Rolls-Royce.

Милионерът твърди, че нещото, което винаги му е помагало да получава повече възможности, е винаги да може да бъде намерен по телефона.

Той може да е на парти или да се готви да ляга, но ако телефонът звънне, неговата политика е да направи всичко възможно, за да отговори.

„Работете здраво,“ казва Сустиел. „Ако не работите по 15 – 20 часа на ден, никога няма да постигнете големи успехи. Слагайте бизнеса си на първо място.“

Коментари