Кой витамин ти е необходим за да му е добре на малкия разбойник

Тази сутрин, докато… таковах жената, си мислех, че май нещо силите ме напускат. За секунда се стреснах, че вече съм остарял, но за щастие притеснението ми траеше само секунда.

Тази мисъл, обаче, ме преследваше през целия път до офиса, който е на ужасните 10-15 минути пеша от дома ми. Та, реших да хвърля един бърз поглед в мрежата, докато си вървя.

За мое голямо успокоение открих, че група съвестни учени от Италия, начело с Алесандра Барази, са установили нещо много важно. Проблемът с ниското либидо при мъжете се дължи не толкова на възрастта, колкото до количествата витамин „D“ в телата ни.

Учудих се, как пък са стигнали точно до това заключение, но се оказа, че Барази и компания са си направили едно малко прочуване измежду 140 мъжаги, страдащи от еректилна дисфункция. Почти половината от тях изпитвали остър недостиг на витамин „D“ в организма. Само при един на всеки петима количеството на полезната съставка било в норма. Учените заключили, че недостатъчният прием на витамин „D“ ограничава производството на супероксидни йони, които са отговорни за нормалното кръвообращение. А ако кръвта ти не циркулира както трябва, това неизбежно се отразява и на репродуктивния орган. Без необходимото количество от тези йони, кръвоносните съдове не се отпускат достатъчно, за да се насладиш на пълноценна ерекция.

Как обаче да си набавиш този чудодеен витамин? Много просто – хапвай повечко бяло месо, масло, сирене, зърнени храни или плодове. Като цяло млечните продукти са перфектен източник, така че, ако гаврътнеш чаша мляко преди да отидеш на фитнес, ще усетиш прилив на енергия не само в бицепса.