5 млрд. долара делят този човек от това да е най-богатият в света

var md = new MobileDetect(window.navigator.userAgent); if(md.mobile()) { document.write (''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); } else { document.write (''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); }
долара делят този човек от това да е най-богатият в света" data-essbisHoverContainer="">

Повишението в цената на акциите на Amazon.com Inc., по време на следборсовата търговия вчера, добави нови 3.3 млрд. долара към състоянието на основателя и главен изпълнителен директор на компанията Джеф Безос.

Така Безос вече е на по-малко от 5 млрд. долара от това да стане най-богатия човек в света.

Богатството на Безос е надхвърлило 80 млрд. долара за първи път, според индекса на милиардерите на Bloomberg. 53-годишният Безос е добавил 65.2 млрд. долара към състоянието си, откакто индексът бе създаден през март 2012 г.

Той приключи вчерашния ден с лично богатство, оценявано на 79 млрд. долара. Състоянието му официално ще надхвърли за първи път 80 млрд. долара днес, ако ръстът в цената на акциите на Amazon се запази.

Акциите на Amazon добавиха близо 50 долара към цената си, след като компанията прогнозира продажби, които може да се окажат по-добри от очакваните за настоящето тримесечие.

Amazon отчете 35.7 млрд. долара продажби и печалба от 1.48 долара на акция за първото тримесечие, които бяха по-добри от очакванията на Уолстрийт. Акциите затвориха на цена от 918.38 долара за брой вчера, която нарасна до 965 долара в следборсовата търговия.

Увеличението на състоянието на Безос след затварянето на борсата бе по-голямо от това при съоснователите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин. Състоянието на двамата нарасна с 1.4 млрд. долара, след като акциите на компанията майка на Google – Alphabet Inc., поскъпнаха до 938.18 долара за брой.

Ръстът дойде от новината, че мобилната реклама е помогнала на Alphabet да отчете 20.12 млрд. долара приходи и нетна печалба в размер на 7.73 долара на акция.

Състоянието на Пейдж в момента възлиза на 44.7 млрд. долара, докато това на Брин се оценява на 43.7млрд. долара. Вчера те заемаха 11-о и 12-о място в класацията на милиардерите, респективно.

Съоснователят на Microsoft Corp. Бил Гейтс заема неизменно челната позиция в класацията от 17 май 2013 г. Неговото състояние вчера намаля с 200 млн. долара, до 87.1 млрд. долара в следборсовата търговия, след като Microsoft публикува финансовите си резултати.

 

Автор: TheM; Източник: Profit.bg

Коментари