38-годишен милионер: Един прост навик води към богатството

Кариерата на Крис Рейнинг стартира по план. „Работех в технологичния сектор и това бе работа-мечта, но за кратък период от време“, споделя 38-годишният мъж пред CNBC.

Той си купува апартамент и автомобил BMW, а през седмицата пазарува в големите търговски вериги, като Whole Foods.

„Живеех доста добър живот.

Но малко преди да навърша 30 години, започнах да се разочаровам от работното ми време от 9 до 5″. Той признава, че би искал нещо различно и допълва: „Свободата е да правиш каквото искаш, когато го искаш“.

Ето защо той си поставя за цел да изгради инвестиционен портфейл от 1 млн. долара до 35-ата си годишнина и започва да работи, за да инвестира, а не да работи, за да харчи. Така той достига до момент, в който спестява повече от половината си доходи и достига до заветната цел от 1 млн. долара на 35-годишна възраст.

Две години по-късно Рейнинг решава да се пенсионира. Днес той е на 38 години и споделя, че е автоматизирал финансите си. Това не само му пести пари и време, но също така и опростява живота му.

Започнете да отделяте около 10% от месечния си доход, който да инвестирате за годините си след пенсионирането. Ако това ви е много, можете да отделяте малка сума, да речем 50 долара на месец. Това е по-добре, отколкото нищо, казва той.

Не спирайте да отделяте пари за пенсионирането си. Също така автоматизирайте и плащането на студентския си заем, ако имате такъв, кредитната си карта или наема.

Ако имате и друга по-голяма цел, като покупката на дом, кола или почивка, заделяйте автоматично пари настрана и за тях. Освен пестенето на време, така може да сте сигурни, че никога няма да забравите за някое плащане.

Това, разбира се, е възможно, при положение че доходите ви го позволяват.

И все пак, не е толкова трудно да пестите по 50 лв./месец, нали? Та това са само по 1.67 лв. на ден.