Меджик Джонсън за пропуснатите възможности

С осемцифрени годишни приходи и състояние от около 500 млн. долара, баскетболната легенда Меджик Джонсън не би трябвало да съжалява особено за свои финансови решения от миналото.

По време на участието си в популярно токшоу наскоро Меджик обаче призна за една грешка, която му струвала много и която направил, когато напускал Мичиганския университет, за да се запише за драфта в НБА през 1979 г.

„Когато напуснах университета, всички компании за кецове ме преследваха,“ казва той.

„Имаше и един тип Фил Найт, който точно бе основал Nike.“

„Всички останали компании ми предлагаха пари, докато Nike не можеха да ми предложат пари, защото компанията бе основана наскоро,“ казва Меджик. Той споделя, че Найт му казал, че ще му даде много акции. „Тогава не знаех нищо за акциите“, казва бившият баскетболист.

„Направих обаче сериозна грешка,“ признава Джонсън. „Все още се ядосвам за това. Всеки път, когато посещавам магазин на Nike, се ядосвам. В момента можех да правя пари от всички, които си купуват продукти на Nike.“

Според статия в Investopedia, ако някой е инвестирал 1 000 долара в първичното публично предлагане на Nike през декември 1980 г., днес този дял е щял да струва 729 575 долара, без реинвестиране на дивидентите.

Това може би ще ви даде представа защо Меджик все още се ядосва за това решение, което взема преди близо четири десетилетия. Защото какво е по-добро от това да имаш половин милиард долара? Да си милиардер.

Коментари