5 неща, които може да ви повлияят, когато купувате Galaxy S8

Повечето потребители, коментирайки съотношението цена/качество при новия флагман на корейския производител Samsung, взимат предвид някои конкретни елементи.

Наскоро се състоя официалната премиера на флагманските смартфони Galaxy S8 и S8 +. На този етап те могат да бъдат поръчани предварително. В това няма нищо лошо, тъй като те наистина са добри.

Южнокорейските флагмани обаче са изправени пред ред сериозни предизвикателства, които може да окажат влияе върху решението на потребителя.

1. Взривяваща се батерия

Никой не е забравил фиаското с Galaxy Note 7. Макар компанията да е въвела сега по-строг контрол на качеството, много потребители все още изпитват силно недоверие.

2. Защо камерата е до скенера за пръстови отпечатъци?

Този път Samsung се отказа от бутона Home, за да създаде един „безкраен“ екран. Това решение обаче доведе до поставянето на скенера за пръстови отпечатъци до камерата.

Ако не знаете, нека да припомним, че потребителите на последните флагмани на LG вече са опитни по този въпрос. Те редовно се налага да чистят стъклото на камерата преди снимане. Просто отпечатъците им остават върху него.

3. Крехък корпус

Няма никакво съмнение, че новите смартфони са едни от най-елегантните на пазара. Представете си как ще изглеждат тези красавци, след като паднат няколко пъти.

Спомняте ли си колко жалби имаше по адрес на iPhone 4, колко лесно се чупеше той?

Единственото, което може да обезопаси корпуса на Galaxy S8, е защитното стъкло.

4. TouchWiz е усъвършенстван, но далеч от „чистия“ Android

Samsung винаги внедрява някакви фирмени функции в своите телефони. Новите модели не правят изключения. Тази година потребителите получават гласов помощник Bixby и още няколко нови фирмени приложения.

На презентацията бе казано нещичко и за TouchWiz – това е интерфейс, който компанията инсталира над Android. Безусловно интерфейсът на Galaxy S8 значително се е подобрил, но има още върху какво да се работи.

5. Задава се iPhone 8

iPhone 7 е отличен смартфон с топ производителност и безопасна и надеждна платформа. През септември ни очаква юбилеен модел – iPhone 8. Струва си да се дочака, ако долавяте какво искаме да ви кажем.

Коментари