Вече се работи по Galaxy S9

Samsung Electronics вече пристъпи към разработването на своя нов флагмански смартфон – Samsung Galaxy S9.

От момента на презентацията на флагманските устройства Samsung Galaxy S8 и S8+ минаха малко повече от 2 седмици. Смартфоните дори още не са постъпили в продажба, а южнокорейските медии съобщават, че вече е започнало разработването на следващия модел – Galaxy S9.

Както съобщава The Investor, работата над дисплейните панели за Samsung Galaxy S9 е започнала още в края на миналия месец.

Ако това е истина, то южнокорейският производител е пристъпил към създаването на смартфони ново поколение едва ли не половин година по-рано от обичайното.

В дадения момент отдел на Samsung вече работи върху ключовите елементи в новото устройство – в частност над дисплея, който ще заема още по-голяма част от лицевия панел на телефона.

Доставките на първите образци OLED-екрани са предвидени за средата на април. А около месец след това корейският производител ще планира и другите съставни части за Galaxy S9.

Според някои причината за толкова ранното стартиране на работата над новото устройство се крие в строгите изисквания към системата за контрол на качеството. Те бяха въведени след фиаското с Galaxy Note 7.

Коментари