8-годишно хлапе кара микробус, научил се да шофира от YouTube

Служителите в ресторант за бързо хранене не могли да повярват на очите си, когато 8-годишно момче спряло микробус пред входа, за да поръча бургери.

Малкото момче от Охайо поело на безгрижно пътуване с 4-годишната си сестра в служебния микробус на баща им, след като изпитало непреодолимо желание да похапне хамбургер. Според FOX 8 инцидентът станал около 20 ч. в неделя, след като бащата на децата се прибрал от работа и си легнал рано вечерта.

Полицаят Джейкъб Кьолер каза пред местните медии, че децата решили да се качат в микробуса, след като майка им заспала на дивана. По-късно очевидци видели момчето да шофира превозното средство и веднага се обадили на полицията.

То заявило пред служителя на реда, че се научило да кара, след като наблюдавало внимателно видеа в YouTube. Според Кьолер момчето карало около един километър до ресторанта на McDonald’s, като дори преминало през железопътни релси без никакви инциденти или неприятности.

Невръстният шофьор спазвал стриктно правилата за движение и се придържал към ограничената скорост, разказват очевидци. Полицията решила да не повдига обвинения по случая.

Служителите на McDonald’s  помислили, че някой си прави шега с тях, когато момчето спряло пред входа.

„Те смятаха, че родителите са на задната седалка, но явно не бяха“, разказва Кьолер. След като пристигнали полицаите, момчето избухнало в плач, тъй като веднага разбрало, че е направило пакост. То казало на служителите на реда през сълзи, че много му се искало да похапне чийзбургер.

Приятел на семейството, който случайно се хранел в ресторанта, информирал бабата и дядото на децата. Но малчуганите все пак успели да изядат чийзбургерите си, преди да пристигнат полицаите.