Най-секси спортистките на Германия

Германската национална по волейбол Марийн Апитц е най-красивата спортистка в родината си. 30-годишната волейболистка спечели анкетата на института за изследване на общественото мнение Mafo по поръчка на немското издание на „Плейбой”. Над 1/4 от участвалите в анкетата са дали своя глас за секси спортистката от Саксония.

На второ място е трикратната световна шампиона по бокс в лека категория Никол Везнер.

39-годишната боксьорка получава 17,9% от гласовете.

Трета в класацията по красота е футболната националка на Германия и олимпийска шампионка от Рио 2016 Мелани Леополц. 22-годишната футболистка на Байерн събира 16,8% от вота.

„Не знам точно дали трябва да се радвам или да се чувствам неудобно. Ние сме в светлините на прожекторите, но на такава сцена не съм се виждала”, споделя победителката Апитц, която е родена в Дрезден. С екипа на местния Дрезднер СК тя има две шампионски титли, една купа на страната и дори европейска купа през 2010 година. Тя неведнъж е позирала за годишния календар на германския шампион по волейбол при жените.

„Няма да се съблека напълно гола за списанието. При всички случаи има много атрактивни фотосесии с по-леко облекло. Такова нещо е красиво”, отговори най-красивата спортистка на Германия на въпрос дали би се снимала някога за „Плейбой”.