Ходенето е по – добрият начин да горите мазнини

Често причината повечето от нас да избягват фитнеса като чума е, защото не се чувстват адекватно там. В сравнение с професионалистите, които вдигат щанги все едно животът им зависи от това, ние плуваме в пот само след две минути на по-високо ниво на бягащата пътека.

Но извън шегата. Според личния треньор и диетолог на много знаменитости Харли Пастернак, ходенето е най-ефикасният начин за изгаряне на мазнините в тялото.

Чухте ли? Ходенето пеша! Това не е ли най-добрата новина, която сте чували напоследък?

В интервю за Business Insider Харли обяснява, че въпреки че с по-интензивни тренировки ще изгорите повече, повечето от тях ще бъдат от мазните части на тялото. Ако искате да се фокусирате върху определени части обаче, изберете по-нискоинтензивни тренировки, защото с тях ще започнете да горите мазнини от проблемните места.

А има и още една причина да не наблягате толкова на високоинтензивните тренировки – те ви карат да огладнявате много бързо.

„Виждате какво правят хората след клас по спининг – излизат озверели от глад и се нахвърлят върху безглутенови снаксове и прясно изцеден сок. Реално така те поемат повече калории, отколкото са изгорили, което прави тренировката безсмислена“, казва треньорът.

За да подкрепи теорията си, той показва статистика: средностатистическият американец ходи средно около 4100 крачки, докато хората от нации, славещи се със здравословно тегло, правят по около 10 000 крачки. Затова изводът е ходете повече, за да сте по-слаби.

„Хората искат да знаят как да постигнат красиво и оформено тяло. Ето начина – не се заседявайте“, добавя Харли.

Е, вече го знаете. Вашата първа стъпка: ходете!