7 интересни факта за пениса, които вероятно не знаете

Пенисът е едно малко природно чудо. Повечето мъже се интересуват от него само като репродуктивен орган без да желаят да обогатят знанията си. Интересното е, че колкото повече се търси, толкова повече информация се намира. Вижте някои от най-любопитните факти, които може би не знаете за своя пенис.

Отделител на семенна течност – Всички знаем, че пенисът е отличен инструмент за изхвърляне на сперма там, където е поставен, но знаете ли, че той може да почиства преди еякулация? Проучвания показват, че главичката му притежава функцията да прочиства попаднали секрети и остатъчна семенна течност във вагината от предишни копулации.

Детектор на мозъчна активност – Няма човек, който да не е чувал, че при различните индивиди е развита в различна степен лявата или дясната половина на мозъка. Това определя дали ще сте левичар или десничар. Дали ще се занимавате с изобразително изкуство, математика, история или литература. Може да ви прозвучи странно, но в зависимост от това на коя страна сочи вашият пенис до известна степен се определя коя половина на мозъка ви е по-активна.

Конникът без глава – Може да прозвучи малко странно и стряскащо, но пенисът може да функционира отлично дори когато най-сензитивната част от него, а именно главата му е отстранена. Дори това да е следствие от нелеп инцидент или лекарска грешка, пенисът ще може да получава ерекция, да еякулира и да освобождава безпроблемно урина дори когато е “Конникът без глава“.

Еякулация без ерекция – Вашият пенис може да еякулира дори когато е в отпуснато състояние. Процесът на еякулация е свързан с тазовите мускули, а не с ерекцията както си мислят повечето мъже. Разбира се това може да стане много по-трудно и да отнеме по-дълго време, но в никакъв случай не е невъзможно.

Дълъг изстрел – Според утвърдения сексуален изследовател Алън Кинси, пенисът може да изхвърли семенна течност на разстояние до 2,4 метра.

Използвай го или го губиш – Малко мъже знаят, но ако не използват пениса си по предназначение, с времето той може да се свие до такава степен, че да стане едва забележим. Без редовна ерекция, тъканите губят своята еластичност, което може да доведе до намаляване на размера с до няколко сантиметра.

Вашият пенис всъщност е развит клитор – Всички зародиши започват като женски ембриони докато хромозомата Y не задейства процесите, които го превръщат в момче, а тогава клитора започва да се превръща постепенно в пенис.

Автор: TheM; Източник: Blogzdrave.com