Хотелът с най-лошата гледка в света отваря врати

Банкси е световноизвестен художник на графити от Бристъл, Англия. Името, рождената му дата и родното му място не са напълно ясни, защото той самият предпочита да бъде анонимен. Неговите графити имат социална насоченост или представляват модифицирани образи на известни картини и личности. Някои от творбите му са били показвани в музеи в Лондон, Ню Йорк и дори в Лувъра.

Ако да купите произведение на Банкси може да ви струва милион, сега може да се насладите на изкуството му само за около 30 долара на нощ. Най-новото арт творение на известния карикатурист – Walled Off Hotel, ви предлага да наемете стая с „най-лошата гледка в света“: Стената, която разделя Израел от палестинския Западен бряг.

Едновременно арт хотел и художествена галерия, Walled Off Hotel разполага със седем стаи, проектирани от самия Банкси, всяка с оригинални произведения на изкуството. На партерния етаж, ще намерите музей, представящ историята на Западния бряг, галерия, в която се продава Палестинско изкуство, пиано бар.

Бански казва, че хотелът „предлага топло посрещане за хора от всички страни на конфликта и от целия свят“. И хората идват. Според мениджъра на хотела тук идват повече туристи да се насладят на изкуството на артиста, отколкото за Рождеството във Витлеем.

Хотелът се очаква да отвори врати на 20 март във Витлеем, Палестина.