Нагъл таксиджия ограби баба и дядо

Нали сме ви разказвали, че не се впечатляваме лесно от тъпотиите в нашата държавица, защото сме виждали какво ли не, но мисля, че това успя. Именно заради това ви представям тази история, която е от съвсем скоро.

Нагъл таксиджия обира възрастна баба и остави семейство пенсионери без пари, документи и дълго мечтан нов телевизор. Грозният инцидент е станал навръх международния ден на жената 8 март, разказват колегите от NOVA.

Пенсионерите Гиньо и Галина от София решили да си направят подарък – телевизор

Старият се счупил, но заради малките пенсии не можели да си купят нов цяла година. Взели телевизора на изплащане – за една година по 35 лв. на месец.

Галина решила да го закара с такси до вкъщи. Хванала го от спирката пред магазина в столичния квартал „Гео Милев”. Таксиметровият шофьор закарал пенсионерката точно до входа в квартал „Слатина”.

Преди обаче тя да успее да извади багажа си от колата, шофьорът тръгнал с новия телевизор, цялата пенсия на мъжа ѝ, документите и ключовете за апартамента.

Заради шока възрастната жена не успяла да запомни нито номера на таксито, нито фирмата. Надява се полицията да намери шофьора, но ако шофьорът не работи в голяма таксиметрова фирма, е почти невъзможно да се намери, признават от Столичната община, откъдето издават и разрешителните.

Сега с 50 лв. пенсионерите трябва да оцелеят до края на месеца.

Имат дъщеря, но и тя нямала възможност да им помогне, тъй като била на инвалидна пенсия. Обраните пенсионери се обръщат към крадеца чрез медията:

„Ако има душа и сърце, да върне, защото ние сме възрастни хора и останахме без пенсия, без нищо и как ще живеем. Това беше удоволствие, на стари години да вземем телевизор, да имаме нещо”, казва Галина.