Как MMA може да те направи успешен в бизнеса

Смесените бойни изкуства, по-популярни като ММА, не са само проводник на чиста физическа сила, те могат да помогнат на дадена личност да успее в живота. Това поне е историята на мултимилионера Чатри Ситиодтонг – инструктор по муай тай и основател на най-голямата азиатска спортна медия ONE Championship.

Освен това той управлява и една от водещите зали в региона за професионални ММА бойци и аматьори. “Без ММА нямаше да съм предприемачът, който съм днес“, казва Ситиодтонг.

„За някои това дава кураж. Когато видиш 6-годишно дете, което идва за първи път да тренира, можеш да видиш колко е срамежливо, но трансформацията, която настъпва след 6 месеца, е невероятна. Те получават увереност, ментална сила и стават бойци в живота“, казва милионерът.

По думите му, най-младият член на Evolve  е едва 4-годишно момиченце, а най-старият – 75-годишен пенсиониран лекар.

Редовните тренировки могат да спомогнат за постигане на смирение, дисциплина, работна етика, желание за справяне с предизвикателства и перманенто желание за себеусъвършенстване, казва Ситиодтонг, цитиран от CNBC.

„Тези качества допринасят във всеки аспект на живота, включително любовта, работата, семейството, и могат да те отведат до успех във всяко едно от тях“, споделя той.

За бойците, отдадени на спорта, който е често критикуван заради своята бруталност, психическите резултати са особено отблагодаряващи се.

„След като вложиш хиляди часове в ММА, побеждаваш себе си и преодоляваш несигурността. Исках да престана толкова много пъти, провалях се, страхувах се, мислех, че други неща са по-добри за мен, но се научих да преодолявам тези чувства“, добавя милионерът.

Автор: TheM; Източник: Profit.bg