5 урока от един 17-годишен гений, който печели по 30 хил. долара на месец

Когато един тийнейджър реши, че трябва да се сдобие с нова видео игра, той прави едно от следните две неща – или решава да изтегли безсрочен кредит от банката на мама и тате, или си намира работа в някое кафене. Това обаче не важи за Темпър Томпсън, пише Business Insider.

Когато е бил още осмокласник, той решава, че няма да моли родителите си за пари, нито пък има намерението да сервира напитки или да се умирисва на пържени картофи. Затова Темпър пуска компютъра си и започва да се занимава с онлайн маркетинг.

Целта му е била да печели по 100 долара всеки месец.

Днес момчето е на 17 г. и курсовете за Kindle, които продава през интернет страницата си, му носят по… 30 хил. долара на месец. Това е повече, отколкото повечето американци изкарват за една година. На въпроса как е постигнал това, Темпрър казва, че всичко се свежда до пет основни неща.

1. Действайте

Първият урок е, че все пак трябва да предприемете някакво действие. „Много хора говорят за това, което искат да направят, но никога не се захващат с него – казва Темпър. – Ако не действате, никога няма да постигнете успех.“

Всички познаваме подобни хора. Ние самите сме били такива в определени моменти от живота си. Не трябва обаче да забравяме следното – идеите, дори най-великите, не струват нищо. Всички имаме идеи. Реализирането им обаче е онова, което е от значение. То отнема време и усилие. Повечето хора така и не могат да разберат това. Темпър обаче го е схванал още в 8. Клас.

2. Не се страхувайте от провала

Втори урок – бъдете упорити. Грешки винаги има. Самият Темпър е преминал през множество провали, докато е развивал своя бизнес. По-важното в случая обаче е каква ще е следващата ви стъпка. Много хора се опитват, провалят се и се отказват, казва той. „Нищо чудно, че не са постигнали успех. Провалът е предимство. Можете да се поучите от грешките си и да станете по-добри.“

3. Бъдете фокусирани

Все по-често се случва да чуваме, че младите хора не могат да се фокусират върху едно-единствено нещо. Според Темпър това е фатално за успеха. Това, което можете да направите, е да останете фокусирани върху едно важно нещо, да задържите концентрацията си върху него.