Ето по колко пари печелят звездите от порно индустрията

Защо хората влизат в порно индустрията? Колко им плащат и какво определя възнагражденията? От Independent разговарят по темата с Дерек Хей, основател на агенцията LA Direct Models, която представлява доста от популярните актьори и актриси от еротичните филми.

Оказва се, че заплащането зависи от това какво е склонен да направи човекът пред камера. За стандартна сцена само с един мъж и една жена изпълнителните получават по около 1000 долара.

Когато става дума за две дами, цената е малко по-ниска – 700 или 800 долара.

 Сумите могат да варират с по 20%, ако актьорите са по-известни или агентите им успеят да договорят повече пари.За друг вид сцени заплащането е значително по-високо.

„Ако едно момиче е готово да бъде снимано с няколко партньори или в някакъв по-нетрадиционен акт, ще получи и повече пари. Там тарифите вървят между 2000 и 6000 долара за сцена. Много рядко се случва някой да плати над 6000“, разкрива Хей.

По думите му заплатите зависят и от външния вид на актьорите, както и от агенциите им.„Звездите от еротичните филми не са толкова богати, колкото си мислят хората. Дори най-известните имена изкарват най-много по половин милион на година“, казва още той.