Тя е една от най-богатите жени в Европа

Татяна Санто Доминго стана известна в Европа с брака си с големия син на Каролина Монакска Андреа Казираги, но преди сватбата си 33-годишната бизнес дама беше една от най-известните светски личности в света, пише испанският вестник El Pais.

Въпреки че принадлежи съм обществен кръг, който предпочита да не попада под светлините на прожекторите, ролята й в семейство Грималди я постави в центъра на вниманието на светската преса, макар и не по нейна воля. Според Business Insider състоянието й възлиза на 2 млрд. евро, което я превръща в една от най-богатите жени на Стария континент.

Нарастването на банковата й сметка се дължи от части на наследството, което получи след смъртта на дядо си, магната Хулио Марио Санто Доминго, починал през 2011 г. Смята се, че неговото състояние възлиза на 6 млрд. долара.

Хулио Марио Санто Доминго е уникален човек, създател на цяла империя. Роден е в Панама през 1923 г., но заминава за Баранкила, Колумбия, където започва големият му възход до превръщането му в мултимилионер. Баща му Марио му оставя добро наследство, но Хулио го умножава и се превръща в един от най-богатите хора в света.


Към момента на смъртта си е на 108-о място в класацията на Forbes на най-богатите хора в света. Той притежава например Колумбийската авиокомпания, но бизнесът му далеч не се изчерпва с нея. Санто Доминго натрупва богатството си с бизнеса с бира. Той създава марката Bavaria, която става трамплин за още много компании.
Сливането й с втората по големина бирена компания в света, южноафриканската Sab Miller, рязко увеличава богатството му. Хулио Марио Санто Доминго е един от най-успешните бизнесмени в света през 70-те години на миналия век, преди да емигрира в Ню Йорк и да се слее със светския елит.

Навлича си критики заради прогресивните си идеи и подкрепата си за президента Ернесто Сампер. Семейство Санто Доминго е най-известният светски клан в Колумбия, но е доста отдалечено от скандалите, свързани с други членове на местния хайлайф.

Татяна Санто Доминго винаги е работила. От години тя си партнира с Дана Алихани за създаването на компанията за екологична мода Muzungu Sisters. Татяна живее в Лондон със съпруга си и двете си деца, въпреки че прекарва доста време и в Монако. Тя се омъжи за Андреа Казираги през 2013 г. на гражданска церемония и след това повтори сватбата с религиозен брак през 2014 г.

Казват за нея, че е любимата снаха на Каролина Монакска, която понякога носи нейни модели. До сватбата на Албер Монакски с Шарлийн Андреа Казираги и Татяна бяха смятани за бъдещите наследници на княжеството.