Зов за помощ! Бивш футболист на Етър и Лудогорец болен от рак

Бившият футболист на Етър и Лудогорец Захари Минчев е болен от рак. Това стана ясно от публикация във „Фейсбук“ на дъщеря му Мира Захариева, която моли за помощ. Щерката на 60-годишния славен играч на „виолетовите“ съобщава, че той се нуждае от ежеседмични ампули с обезболяващи, като едната струва 500 лева.

В Етър Захари Минчев е играл под ръководството на Георги Василев рамо до рамо с Трифон Иванов, Красимир Балъков, Бончо Генчев и др.

Роденият в село Гецово нападател защитава екипа на „виолетовите“ от 1982 г. до 1988-а, а преди това играе в Лудогорец.

„Здравейте на всички мои приятели във Фейсбук! Обръщам се по-специално към тези от вас, които познават или поне знаят кой е баща ми. Много дълго време отлагах този пост… Но баща ми е прекалено горд, а и не искаше да се знае за състоянието му. Пък и до последно се надявахме на чудо или помощ от някой от футболните клубове (Етър и Лудогорец), където той се раздаваше до последно… Но, явно няма да стане така… И така… Моля, всеки от вас да помогне както може, дали с финансова помощ или просто като разпространи поста! Татко е болен от рак, четвърта степен, с разсейки по костите… Има нужда от ежеседмични ампули с обезболяващи, като едната струва 500 лв (засега знам само за това). Не мога да кача епикризата, защото не се справям добре с файловете. В коментар ще сложа телефонен номер, на който ще получите информация, ако ви е необходима. Готова съм на всеки, който поиска, да дам каквото е необходимо на лични съобщения“, написа Мира Захариева Киранова.

Банковата сметка е: IBAN BG66UNCR70001522769484
УниКредит Булбанк: UNCRBGSF
Захари Минчев Маринов
0878165253 – Пенка Петкова