Историята на най-известната люлка в света

В последните няколко години Карлос Санчес е доброволец за Военния географски институт.

Той оказва съдействие на вулканолозите, като наблюдава и записва дейността на вулкана Тунгурахуа от къща на самотно дърво, построена на зелен планински връх в близост до Baños, Еквадор – на по-малко от два километра разстояние от кратера на вулкана.

От тази наблюдателна точка Санчес следи за потенциални пирокластични потоци, които могат бързо да се движат надолу по склона към град Baños, разположен в подножието на вулкана, 8 км на север.

Санчес е оборудван с радио, чрез което може да изпраща сигнали до Обсерваторията, така че обитателите на населеното място да бъдат евакуирани навреме.

Семейство Санчес често посещава Карлос в неговата къща на дърво в събота и неделя и за да ги забавлява, той решава да закачи проста дървена люлка на клон, която виси над пропастта.

След публикуването на снимка на невероятната люлка в интернет, днес мястото е пълно с туристи.

„Липсва ми много времето, когато беше спокойно и аз идвах тук с трите ми дъщери, “ казва Карлос Санчес. Но от атракцията се печели добре и мъжът рискува спокойствието си в замяна на по-добро образование за дъщерите си.

Посетители от цел свят предприемат дълго и мъчително пътуване до върха на планината, за да се качат на люлката, да се наслаждават на пикници и да оставят бележки в дневника за гости в къщата на дървото.

Към днешна дата Карлос разполага с десет изпълнени с бележки на испански, английски, немски, китайски, японски и арабски дневници.

За по-малко от пет години планината се превръща в рай за туристите, като множество подобни атракции никнат по склона. Но Casa del Arbol на Карлос Санчес, която се намира точно на върха на планината, все още е най-добрата.

А гледката от там е великолепна. Медиите дават различни имена на люлката, посочва Amusing Planet. Те я наричат „люлка на ръба на света“ и „люлка на смъртта“.

Въпреки че изглежда сякаш виси над опасна скала, люлката всъщност е надвиснала над стръмен склон, който се спуска отвесно на 30 метра. И все пак не искате да паднете от там.

Първоначално има само една люлка при къщата на дървото. Заради безопасността днес е добавена стоманена греда, от която люлката виси.

Добавена е и втора люлка, както и елементарен предпазен колан.

Автор: TheM; Източник: Profit.bg

Коментари