12 пътешествия, които трябва да направите през 2017 година

Ако търсите приключения и идеи за пътешествия през следващата година, Европа е мястото, което може да ви предложи голям избор.

От това да празнувате независимостта на Финландия до пътешествие с високоскоростен влак в Бордо, предлагаме ви 12 дестинации в Европа, които трябва задължително да посетите през 2017 г.

Малта

„Игра на троновете“ постави този средиземноморски остров в центъра на вниманието. Тук може да намерите тонове история, три обекта на културното наследство, включително и нейната столица Валета, както и седем храма, които се вярва, че са сред най-старите постройки в света.

Малта е известна с красивите си плажове и пристанища, пълни с лодки.

Лисабон, Португалия

Според Travel + Leisure Португалия е дестинацията на годината, а живописният Лисабон си заслужава да бъде посетен. Градът е известен с историческите си забележителности, музеи и църкви. Освен това е по-евтин от повечето големи градове в Европа и е по-близо за тези, които летят от източния бряг на Америка.

Исландия

Това е една от най-предпочитаните дестинации за повечето американци и има защо. Страната е популярна със своите абатства, сигурност, предлага уникална природа – от Синята лагуна до водопада Гълфос.

Санкт Петербург, Русия

Санкт Петербург беше обявен за най-добрата дестинация в Европа от World Travel Awards. Със своите дворци, църкви, и богата история градът се превръща в идеалното място за пътуване.

Аархус, Дания

Аархус, вторият най-голям град в Данияq беше обявен за Европейска столица на културата за 2017 г.  Скоро там ще има нова ЖП система, което ще нарави придвижването в страната много лесно.

Не пропускайте гурме сцената, както и ARoS Aarhus Kunstmuseum, най-старият арт музей в Дания, извън Копенхаген.

Финландия

Финландската дива природа (40 национални парка, 12 диви зони, шест национални туристически района) е перфектното място за приключения и едно от най-добрите места, на които да наблюдавате Северното сияние (до Арктичесия кръг то може да се наблюдава почти 200 дни в годината).

Освен това през 2017 г. Финландия ще празнува своята независимост, която ще бъде отбелязана с четири национални дни на природата ( по един за всеки сезон).

Бордо, Франция

Нов високоскоростен влак, койот беше пуснат тази годинаq позволява разстоянието между Париж и Бордо да се минава само за два часа. Освен това в Бордо ще имате възможност да се насладите на винената и кулинарна сцена.

Белфаст, Ирландия

Малко позната атракция в Ирландия получи по-голяма популярност от Айфеловата кула. Посетете Белфаст, за да видите прототип на Титаник, да разгледате каютите и да посетите мястото, където е бил построен оригиналният кораб.

Черна гора

Черна гора, подобно на Хърватия, може да се похвали със зашеметяващи крайбрежни ивици и спиращи дъха плажове – над 180 мили брегова линия. Освен това страната е по-евтина и не така населена.

Лондон

Брекзит драматично намали стойността на паунда, което означава, че сега може да се възползвате от по-евтините оферти, за да посетите страната.

Швейцария

Страната, позната с чистотата и красотата си, е изпълнена с живописни селца с исторически хижи до планината.

Кантонът Ури, регион в средата на страната, е дом на селището Гуртнелен, което сред най-добрите дестинации за 2017 г. според National Geographic.

Модена

Това е перфектното място, на което да се насладите на храната. Тогава защо не се отправите директно към основното място? Osteria Francescana в Модена беше избран за най-добрия ресторант в света.

Опитайте известното ястие Пет възрасти на Пармиджано Реджано, което включва различни сирена от региона с разннобразна текстура, температура и вкус.

Автор: TheM; Източник: Profit.bg