Да прелетиш Атлантика за 20 минути

Колко хубаво би било, ако можеш да пътуваш през Атлантика за същото време, за което отиваш до работа. И ако това ви звучи като мечта, съсвсем скоро тя може да стане реалност, благодарение на нов самолет, който претендира, че може да превози пътници от Великобритания до Ню Йорк за 20 минути.

Сериозно! Дори един душ отнема понякога повече време.

Тази ракета сериозно може  да постигне такъв подвиг.

Според източници самолетът ще пътува със свръхзвукова скорост след излитане, което вероятно ще се чувства по-скоро като взрив на разстояние и в крайна сметка ще достигне ускоряване до зашеметяващите 24 пъти скоростта на звука.

Човекът зад това изобретение се казва Чарлс Бомбардие. Той обяснява, че използва концепцията за „режим на дълго проникване“, за да канализира въздух супер бързо чрез дюза на носа на самолета. Това означава, че самолетът ще може да лети с 12 000 км в час, което е десет пъти над скоросттa на Конкорд.

Преди да си представите как летите в Космоса, имайте предвид, че Антипод ще се издига на 12 000 метра над земята – нищо по-особено от сегашните търговски самолети.

Машината ще може да превозва до 10 души, а цената за полет се предполага, че ще бъде доста висока. Все пак бъдещето може да се окаже по-близо, отколкото си мислим.

Автор: TheM; Източник: Profit.bg

Коментари